Reisi'den Başörtüsü Açıklaması

Reisi'den Başörtüsü Açıklaması

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, kameralarla yapılacak başörtüsü denetimleri uygulamaya girerken 'başörtüsü meselesini kültürel bir yaklaşımla çözmeye çalıştıklarını ancak düşmanların bu durumu güvenlik meselesine dönüştürmeye çalıştığını' söyledi.

İran Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, Reisi, ülke genelindeki öğrenci derneklerinin temsilcilerini kabul ettiği görüşmede, öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Ülkede bazı yabancı sosyal medya platformlarına uygulanan erişim engelinin sorulması üzerine Reisi, yabancı platformların İran'da faaliyet göstermesi için ülkede bir temsilciliğinin olması gerektiğini söyledi.

Reisi, "Hükümetin politikası siber alanın ülkede güvensizlik yaratmak için bir platform haline gelmesini önlemektir. Bu doğrultuda da ülke içinde bir ofis kurarak sorumluluklarını bilen taleplere cevap vermeye istekli herhangi bir yabancı platformun faaliyeti yasaklanmamıştır." dedi.

İran'da zorunlu başörtüsü uygulaması konusundaki tartışmalara da değinen Reisi, "Hükümet, başörtüsü sorununu kültürel bir bakış açısıyla çözmeye çalışıyor çünkü düşman bunu bir güvenlik meselesine dönüştürmeyi planlıyor ve hükümet de planlamayla düşmanın isteklerinin gerçekleşmesine kesinlikle izin vermeyecektir." ifadelerini kullandı.(Ajanslar)