Rapor: ABD'nin Yeni Bir Dünya Düzenini Şekillendirmedeki Etkisi Azalıyor

Rapor: ABD'nin Yeni Bir Dünya Düzenini Şekillendirmedeki Etkisi Azalıyor

"Apistrategist" internet sitesi, yeni dünya düzeninin kurulmasında Amerika'nın etkisinin azaldığını ve Washington'un dış ve iç politika adımlarının şu ana kadar istenilen sonuçları vermediğini söylüyor.

Bugün Salı günü, " aspistrategist " web sitesi, yeni bir dünya düzeninin kurulmasında Amerikan etkisinin azalmasına ilişkin bir rapor yayınladı ve bu raporda, Amerika'nın ve müttefiklerinin iki yıl önce Afganistan'dan çekilmesinin, "Amerika'nın geleceği hakkında silinmez bir soru işareti bıraktığını" açıkladı

Rapor, bu noktanın ABD'yi bir "emniyet sağlayıcı" olarak destekleyen veya onu "demokratik bir model" olarak gören ülkeler tarafından gözden düşdüğünü belirtti. Amerika'nın hasımları -en önemlisi Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore- ABD'nin küresel işlerin yönetiminde geride kaldığını görmekten daha mutlu olamazlardı. yorumunda bulunuldu

Raporda, Washington'un Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu karşısında NATO'nun birliğini ve gücünü sağlamak, Rusya'yı azami yaptırım rejimine tabi tutmak ve Ukrayna'ya yaklaşık 43 milyar dolar yardım sağlamak için dış politika açısından ortak çaba sarf ettiği belirtildi.

Rapora göre Washington, "otoriter ve teokratik rejimlere" karşı bir "demokrasiler ittifakı" kurmaya çalıştı ve Çin'in iddialı bölgesel ve küresel emellerini dizginlemek için Dörtlü ve AUKUS gibi önlemleri teşvik etti.

Yurt içinde, ABD yönetimi ekonomik toparlanmaya, Amerika'nın yaşlanan altyapısının yenilenmesine ve iklim değişikliği, refah hizmetleri ve ırk ilişkileri gibi alanlarda yenilikçi önlemlere odaklandı. Rapora göre bu önlemler, Amerika'nın küresel güç konumunu yeniden tesis etmek, yasal olarak kuşatma altındaki Donald Trump'ın çekiciliğini baltalamak ve Biden'ın gelecek yıl yeniden seçilme şansını artırmak amacıyla geldi.

HABERDE YER ALAN İFADELER DOĞRUDAN ÇEVRİLMİŞTİR. TEVHİD HABER'İN YAYIN POLİTİKASINI YANSITMAYABİLİR .

Kaynak:Haber Kaynağı