Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Rabbimizin müminlerle ticareti de büyüktür

Zannedersem şu ayeti celileyi bilmeyeniniz yoktur;

“Şüphesiz ki Allah cennet karşılığında müminlerin mallarını ve canlarını satın almıştır, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. Bu, Allah’ın Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da gerçek bir vaadidir. Vaadinde Allah’tan daha çok duran kimdir? O halde böyle bir anlaşmadan dolayı sevinin”(9/111)

Burada söz konusu edilen ticaret dirilişten sonraki ticarettir. Fakat Rabbimizin kendi yolunda mallarını ve canlarını feda eden müminlerden geride bıraktıklarına da neler verdiğine şahitlik ediyoruz, yani Rabbimizin bizlerle ticareti devam ediyor.

Hem biliyor musunuz Rabbimizin ticareti de zatına yakışır şekilde büyüktür.

Şu dünyada kendi aramızda ticaret denilince düne kadar bizim aklımıza gelen sıradan bir alış-veriş oldu hep.

Öyle ya bizim gibi garibanların çapı neyse ticaretimiz de ancak o kadar olabilir. Hayatımız boyunca en fazla yapabildiğimiz olsa olsa bir ev bir otomobil bir kaç dönüm tarladır vesselam.

Fakat günümüz dünyasındaki ticaretin rakamlarına, sözleşmelerine, ihracatına, ithalatına baktığımızda aklımız havsalamız almıyor.

Tamam, şehitlerimiz cennetin en güzel yerlerinde konuk edilecekler. Fakat iyice dikkat ederseniz şehitlerimizden dolayı Rabbimizin bizlere, yani içlerinden şehitler çıkaranlara verdikleri öylesine muhteşem ki.

Mesela Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadeti çok önemli bir yol ayırımı olmuştur. Bu coğrafyada hakkın ve batılın safları ancak bu kadar ayrışabilirdi. Müminlerin üzerindeki iftiralar ve kara bulutlar ancak bu kadar kalkıp aydınlanabilirdi. Ve zalimlerin ve mücrimlerin kim oldukları da ancak bu kadar net anlaşılabilirdi.

Ve hepsinden daha da güzel olanı; Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetinden sonra, buna Sacid Pişkin’i de ekleyelim, daha önce birbirlerine mesafeli duran Müslümanlar birbirlerini bağrına basıp kucaklaşmışlardır, buna hepimiz şahitlik ediyoruz.

Şehadetin bereketi demek Allah ile alış-verişin bereketi demektir.

Müslümanları şehid eden zalimlerin uğradığı hüsrana da hep birlikte şahitlik ediyoruz. 6-8 Ekim olaylarından bu yana ortadan kaldırılan teröristlerin sayısını internetten öğrene bilirsiniz.

Ayrıca geçen gün taziyesine gittiğimiz hunharca katledilen Mikail kardeşimiz de güzel bir Müslümandı. Şimdi o katillerin başına gelenlere bir bakar mısınız?

Bu yazı toplam 180 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar