Putin Esed İle Görüştü

Putin Esed İle Görüştü

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Beşşar Esed'in yarınki üçlü zirvede alınacak kararların hayata geçirilebileceğinden emin olmak için görüştüğünü söyledi.

Basın toplantısı düzenleyen Peskov, Putin'in Esed'le yaptığı görüşmenin yarın Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında yapılacak görüşmenin zeminini oluşturduğunu kaydetti.

SELMAN VE TRUMP'LA DA GÖRÜŞECEK

Vladimir Putin, Beşşar Esed görüşmesiyle ilgili Kremlin'den açıklama geldi. Açıklamada, "Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz ve ABD Başkanı Donald Trump ile Suriye meselesini görüşmeyi planladığı" belirtti

Kremlin, Vladimir Putin ile Beşşar Esed'in Suriye'de siyasi uzlaşma sağlama yollarını görüştüklerini açıkladı. Görüşmenin yaklaşık 3 saat sürdüğü belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "Bugün Başkan Putin'in Suudi Arabistan Kralı ile dünkü toplantı hakkında telefon görüşmesi yapacak." ifadelerini kullandı.

İDDİALARI YALANLAR NİTELİKTE

Rusya'nın açıklaması, uluslararası basında tarafından Türkiye ve Suriye arasında liderler bazında bir görüşme olacağı yönündeki iddiayı yalanlar nitelikte. 

RUS BASINI: TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN ANLAŞTI

Öte yandan, Rus Sputnik haber ajansı, Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelen Rusya, Türkiye ve İran genelkurmay başkanlarının, Suriye'de geri kalan DEAŞ ve El Nusra (yeni ismiyle Fetih el Şam) bağlı teröristlerin varlığına son vermek için somut adımlar üzerinde anlaştıkları belirtildi.

 

KRİTİK ZİRVE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi ziyaretinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan Suriye konulu Üçlü Zirve'ye katılacak.

umhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetlisi olarak, 22 Kasım 2017 tarihinde Soçi’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımlarıyla Soçi'de Suriye konulu Üçlü Zirve gerçekleştirilecek. Zirvede, Astana toplantıları sonucunda Suriye'de şiddetin azaltılması yönünde sağlanan ilerlemeler ve tesis edilen gerilimi azaltma bölgelerindeki faaliyetler, Suriye’deki terör unsurlarıyla mücadele hususları değerlendirilecek. İnsani yardımların ulaştırılması ve Suriye'de siyasi çözüm yönünde 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi Kararı çerçevesindeki Cenevre sürecine üç garantör ülke tarafından yapılabilecek katkılar ele alınacak.