Pirinç oyunu kurbanla sahnede

Pirinç oyunu kurbanla sahnede

TESK Başkanı Bendevi Palandöken,"Acele etmeyin.Geçen yıl pirinçte yaşanan spekülatif fiyat artışının aynısı bu yıl kurbanlıklarda yapılmak isteniyor” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de 12 milyon büyükbaş, 24 milyon küçükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, bu düşüşe rağmen Kurban Bayramı'nda 2 milyon civarı olan kurbanlık ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceğini ifade etti. Palandöken, "Halkımız kurbanlık alırken acele etmesin. Geçen yıl pirinçte yaşanan spekülatif fiyat artışının aynısı bu yıl kurbanlıklarda yapılmak isteni-yor. Fiyatlar geçen seneden bir miktar fazla olabilir ama yüzde 100 artış olması mümkün değil. Halkımız bu tür söylentilere kanmasın.." ifadelerini kullandı. Fiyatın pazarda oluşacağını kaydeden Palandöken, kurbanlık alırken şehrin belirli yerlerinde denetim altında kurulan kurbanlık pazarlarının tercih edilmesini istedi.

İzmit Belediyesi'nce kurulan hayvan pazarında, çoğunluğu Doğu Anadolu Bölgesi'nden getirilen büyükbaş hayvanlar 2 bin 500 ile 4 bin 500 lira, küçükbaş hayvanlar ise 450 ile 650 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.

Daha önce de yapmışlardı

Pirinç gibi tarım ürünlerinin fiyatları, geçtiğimiz yıl spekülatörlerin söylentileriyle bir anda fırlamıştı. Hatta pirinç kuyrukları oluşmuştu. Bunun oyun olduğu sonradan anlaşıldı.