Patarkaçişvili'den Suikast İddiası

Patarkaçişvili'den Suikast İddiası

Gürcistan'da 5 Ocakta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday olan iş adamı Badri (Arkadi) Patarkaçişvili, "kendisine karşı suikast hazırlandığını" iddia etti.

Gürcistan'da 5 Ocakta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aday olan iş adamı Badri (Arkadi) Patarkaçişvili, "kendisine karşı suikast hazırlandığını" iddia etti. İngiltere'de yaşayan Patarkaçişvili, Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada, suikast hazırlığından önceden haberdar edildiğini ve bu konuda Gürcistan İçişleri Bakanlığında çalışan bir memur ile suikastı gerçekleştirecek olan Çeçen asıllı Üveys Ahmedov arasındaki telefon görüşmeleri kaydının elinde olduğunu kaydetti.

Gürcistan'da güvenliğinin tehlikede olduğunu ve bu nedenle ülkesine dönmediğini belirten Patarkaçişvili, İngiltere'de sıkı şekilde korunduğunu, ancak aldığı önlemlerin kendisini güvende hissetmek için yeterli olmadığını ifade etti. Başsavcı yardımcısı Nikoloz Gvaramia, yaptığı açıklamada, Patarkaçişvili'nin seçim merkezi başkanı ve milletvekili Valeri Gelbahiani'nin hükümete karşı darbe girişimi hazırlığında bulunmaktan şüpheli görüldüğünü, bu nedenle ifadesine başvurulacağını kaydetti. Gelbahiani'nin, suçlu bulunması halinde milletvekilliğinin düşürülmesi için parlamentoya başvurabileceklerini kaydeden Gvaramia, muhalefet üyelerinin İçişleri Bakanlığında üst düzey memur olan Irakli Erekle Godua ile seçim sonrası için görüşmelerde bulunduğunu kaydetti.

Patarkaçişvili'nin, seçim merkezinde görevli milletvekili Goca Cocua da yaptığı açıklamada, darbe girişimi hazırlıklarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirterek, tüm bunların hükümetin seçim sonrasında uygulamaya koymayı planladığı senaryonun bir uzantısı olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı vekili Nino Burcanadze başkanlığında yapılan olağanüstü güvenlik toplantısında, ülkedeki siyasi durum ile Patarkaçişvili taraftarlarının darbe girişimi hazırlıklarının ele alındığı bildirildi. Bu arada, Tiflis Şehir Mahkemesi'nin, adaylardan Mihail Saakaşvili ve Patarkaçişvili'nin seçim yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle haklarında yapılan suçlamaları reddettiği belirtildi. Gürcistan Genç Hukukçular Teşkilatı, Saakaşvili'nin seçmene dağıttığı hediye, Patarkaçişvili'nin ise verdiği vaatlerin "seçmeni satın almak" anlamına geldiğini belirtmiş ve bu nedenle adaylıklarının geri çekilmesi için mahkemeye başvurmuştu.