Öldüren Devlet, Ölen Vatandaştır

Öldüren Devlet, Ölen Vatandaştır

Mazlumder Gaziantep Şubesi tarafından, Şırnak'ın Uludere bölgesinde 35 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olayla ilgili basın açıklaması yapıldı

Tevhid Haber / Haber Merkezi

Halkının inançları, değerleri, tarihi, etnik kimliği, ihtiyaçları, hakları, beklentileri, adalet talebi, özgürlük arayışını reddeden devlet; kurulduğu günden beri kayıtsız şartsız kendisine itaat etmeyen herkesi düşman kabul etmiştir.

Aynı Devlet; kendine benzetemediği Müslüman, Gayrimüslim, Kürt, Solcu, Alevi gibi kimliklere sahip herkesi ötekileştirip yok etmeye kurgulanmış ve onlarla bitmez tükenmez bir savaşa girişmiştir.

Kurulduğu günden beri halkına karşı sürdürdüğü bu savaşta muhalif gördüğü herkesi baskı ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmıştır. Ali Şükrü Bey gibi seçilmişler, Şeyh Sait ve İskilipli Atıf Hoca gibi Din alimleri, Mustafa Suphi gibi komünist veya sosyalistler, Seyit Rıza gibi aleviler, Musa Anter gibi Kürtler, Hırant Dink gibi Ermeniler bu savaşın sembolleşmiş kurbanlarıdır.

Bunların dışında sayılması mümkün olmayan şiddet, baskı, hakaret, işkence ve ölümler her döneme damgasını vurmuştur. Bu haksız, hukuksuz ve insani değerleri yok sayan ortamı güçlendirmek için sık sık başvurulan darbeler de toplumu şiddet sarmalına mahkum etmiştir.

Kürt Sorunu; çözümsüzlüğe mahkum edilerek sürekli kanayan bir yaraya dönüştürülmüştür. Şiddet ve baskı eşliğinde inkar ve asimilasyon vazgeçilmez politikalar olarak dayatılmıştır. Bu politikalara muhalefet eden herkes susturulmuş, susmayanlar ortadan kaldırılmıştır.

Devlet, vatandaşlarına karşı yürüttüğü bu savaşta Ülkenin maddi kaynaklarını da heba etmektedir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'nun Kürt halkı yoksulluğa ve çaresizliğe terk edilmiştir.

Geçimini sağlamak için, devletin bilgisi dahilinde sınır ticareti yapanlar, önceleri mayınlar ve kurşunlarla öldürülürken şimdi savaş uçakları ile bombalanmaktadır. Hiçbir gerekçenin geçerli olamayacağı Uludere'deki olayda otuz beş vatandaş, kendi devletinin savaş uçakları tarafından öldürülmüştür. Öldüren devlet, ölen vatandaştır. Devlet, vergileriyle sahip olduğu uçaklar ve bombalarla vatandaşını katletmiştir.

Başta kamu gücü ve imkanlarını elinde tutanlar olmak üzere; bu insanlık dışı duruma kaynaklık eden Kürt Sorununun çözülmesini istemeyen, engelleyen, bundan beslenen herkes bu cinayetlere ortaktır.

"Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir."
MAZLUMDER GYK ÜYESİ

Abdurrahim Çelik