Nükleer  Anlaşmada Sona Gelindi

Nükleer Anlaşmada Sona Gelindi

Washington büyük ilerlemeden bahsediyor ve yakında bir anlaşmaya varmayı umuyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanlığı, Tahran'ın bu konuda ciddiyet göstermesi halinde İran nükleer anlaşmasını birkaç gün içinde yeniden canlandıracak bir anlaşma yapma olasılığını görmezden gelmediğini söyledi.

Fransız basın ajansının Perşembe günü aktardığına göre - ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü - geçen hafta Viyana müzakerelerinde büyük ilerleme kaydedildiğini ve İran nükleer programıyla ilgili birkaç gün içinde bir anlaşmaya varma olasılığını dışlamadığını söyledi. Tahran bu konuda ciddiyet gösterdi dedi .

Aynı kaynağa göre, İran nükleer anlaşmasının uygulanmasına karşılıklı dönüşe ilişkin anlayışta herhangi bir gecikmenin "anlaşmaya geri dönme olasılığını ortadan kaldıracağını vurgulayarak, "en küçük ayrıntılar üzerinde anlaşmaya varılmadıkça kapsamlı bir anlaşma olmayacak dedi.

Öte yandan İran'ın baş müzakerecisi Ali Bagheri Kani dün yaptığı açıklamada, ülkesinin müzakere ortaklarının gerçekçi olması, uzlaşmazlıktan kaçınması ve son dört yılda meydana gelen olaylardan ders çıkarması gerektiğini söyledi.