El-Ezher Şeyhi'nden Tarihi İtiraflar

El-Ezher Şeyhi'nden Tarihi İtiraflar

“Hüsnü Mübarek, Siyonist rejimi razı etmek ve Sünniler ile Şiiler arasında çatışmalar yaşanması için Mısır ulemasını Şiilerin tekfiri yönünde fetva vermeleri konusunda teşvik ediyordu.”

El Ezher Üniversitesi Şeyhi "Ahmet et Tayyip", "En Nasıri" partisi yetkilileri ve üyelerini kabulünde Mısır eski devlet başkanı diktatör Hüsnü Mübarek'in cinayetlerini açıklayarak şunları söyledi: "Hüsnü Mübarek, Siyonist rejimi razı etmek ve Sünniler ile Şiiler arasında çatışmalar yaşanması için Mısır ulemasını Şiilerin tekfiri yönünde fetva vermeleri konusunda teşvik ediyordu."

Hüsnü Mübarek, defalarca benden Şiaların ve Lübnan Hizbullah'ının aleyhine fetvalar vermem için istekte bulundu, ancak onun bunca baskı ve ısrarlarına rağmen bu isteğini yerine getirmedim dedi.


İslam dünyasının Lübnan İslami Direniş lideri Seyyid Hasan Nasrallah gibi bir yiğitten gurur duyduğunu ifade eden Ahmet et Tayyip, Seyyid Hasan Nasrallah, olağanüstü gayretleri ile Siyonist rejime asla unutamayacağı bir ders vermiştir. Seyyid Hasan Nasrallah ve adamlarının hangi mezhepten olması önemli değildir, önemli olan onun ve adamlarının Müslüman olmasıdır dedi.

Ahmet et Tayyip, yakınlarının ve Mübarek devlet yetkililerinin Şiileri tekfir etmek için kendisine baskılar yaptıklarını vurgulayarak şunları kaydetti: "Ben Mısır müftüsüyken bu baskılar çok yoğun bir biçimde bana yapılıyordu. El Ezher şeyhi olduktan sonra bu baskılar azaldı ve böylelikle Mısır devrimi gerçekleşmiş oldu.


Benim Şiaların itikat inançlarında şüphe oluşturmam ve onları tekfir etmem için baskılar o kadar artmıştı ki gayri müstakim olarak beni tehdit ediyorlardı. Ama ben bu baskıların siyasi hedefler güttüğünü anladığımdan bu isteklerine karşı geldim. Bizler, gayri Müslimlerin bile tekfir edilmesine karşıyız, Müslümanların kendi kendilerini tekfir etmeleri mümkün olabilir mi?!"

En Nasıri partisi yetkilileri, Ahmet et Tayyib'in açıklamalarına destek vererek, Şiilerin tekfiri yönündeki mevcut fetvaların Siyonist rejim, batı ülkeleri ve sömürü güçlerin menfaatleri doğrultusunda olduğuna vurgu yaptılar.

El Ezher Şeyhinin, Şii ve Sünnilerin "ismet" konusundaki ihtilafları hakkında kendisine sorulan soruya verdiği yanıtında Sünni ve Şialar her ikisi de İslam'dan doğmuştur. Bu iki mezhep arasındaki ihtilaflar sadece siyasi açıdan kullanılmaktadır. Ve sadece iki mezhep arasında ihtilaf bulunmamaktadır, hatta dört mezhepte de ihtilaflar görülmektedir.

El Ezher Şeyhi Ahmet et Tayyip, el Ezher'in tüm Müslümanların evi ve tüm mezheplere kapılarının açık olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: Şiiler, bu ümmetin ayrılmaz parçalarıdır ve bizler onların arkalarında namaz kılmaktayız. Şiilerin Kur'an'dan başka Kur'an'ları olduğu iddiası açık bir yalandır.

Şialar ve Sünniler arasında ihtilaf yoktur. Farklar sadece bu mezhep taraftarları arasında imamet konusundadır."

Abna