NATO'dan Ukrayna'ya “Savaşı Bitir” Mesajı

NATO'dan Ukrayna'ya “Savaşı Bitir” Mesajı

NATO Genel Sekreteri Özel Kalem Müdürü Stian Jenssen bugün yaptığı açıklamada Ukrayna'da devam etmekte olan savaşa çözüm olarak Ukrayna'nın NATO'ya katılabilmesini sundu.

Ukrayna'ın NATO'ya girmesi için ise Kırım gibi bazı bölgelerin Rusya'ya teslim edilmesi gerektiğine inandığını ve İttifak'ın diğer üyelerinin de bu konuda konuştuklarını ifade etti.

Ayrıca başka yolların da olduğunu ancak bunun dikkate alınması gereken bir Seçenek olduğunu belirtti.

"NATO üyeliği için topraklarımızdan vazgeçmeyiz"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Ukrayna'nın NATO üyeliği için topraklarından taviz vermeyeceğini belirtti.

Podolyak, sosyal medya paylaşımında, “NATO şemsiyesi için bölge pazarlığı mı? Saçma. Bu, kasıtlı olarak demokrasinin yenilgisini seçmek, … uluslararası hukuku yok etmek ve savaşı diğer nesillere aktarmak anlamına gelir” diye yazdı.

Podolyak, NATO temsilcilerinin, Rusya’ya toprak tavizi yerine Ukrayna’ya silah sevkiyatını hızlandırma konusunu konuşması gerektiğini savundu.

Daha önce NATO Genel Sekreterlik Ofisi Başkanı Stian Jenssen, Ukrayna’nın Rusya’ya toprak tavizine karşılık NATO üyeliği alma olasılığının değerlendirildiğini açıklamıştı.(Ajanslar)