Nasrallah'tan Türkiye Ve Rusya Açıklaması

Nasrallah'tan Türkiye Ve Rusya Açıklaması

Türkiye ile Rusya arasında gerçekleştirilen İdlib mutabakatını değerlendiren Hizbullah lideri Hasan Nasrallah anlaşmayı överek 'Suriye savaşına siyasi çözüme ulaşmada bir adım' nitelendirmesinde bulundu.

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Türkiye ile Rusya arasında Suriye'nin İdlib kenti için yapılan mutabakata dair değerlendirmede bulundu.

Hizbullah lideri Nasrallah, İdlib'e ilişkin anlaşmanın iyi ve makul olduğunu söyledi.

Nasrallah, Aşure gecesi münasebetiyle yaptığı televizyon konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in pazartesi günü Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelerek İdlib ile ilgili vardıkları anlaşmanın sonuç vermesi halinde iyi ve makul olduğunu belirtti.

İdlib anlaşmasının uygulanmasının Suriye'de büyük bir sükunet getireceğine işaret eden Nasrallah, Esad rejiminin onayıyla ülkede varlık gösterdiklerini ve anlaşmalara rağmen İdlib'deki varlıklarını sürdüreceklerini ifade etti.

Lübnan'da aylardan beri sonuç vermeyen hükümeti kurma çalışmalarına da değinen Nasrallah, diyalog ve sükunetin önemine dikkati çekti.

Milli Gazete