Nasrallah’tan İsrail’e Tehdit

Nasrallah’tan İsrail’e Tehdit

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah’a bağlı bir izci grubuna telekonferans yöntemiyle yaptığı konuşmada...

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Hizbullah’a bağlı bir izci grubuna telekonferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, İsrail basınında, üst düzey bir askeri komutana dayandırılarak yapılan, "Hizbullah'la yapacağımız olası bir savaşta, güney Lübnan'da yaşayan 1 milyon Lübnanlıyı bölgeden tahliye ederiz" açıklamasına yanıt verdi.
 Hizbullah’ın Arsel’e asla girmeyeceğini, Arsel kırsalındaki savaşın ise hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini ifade eden Nasrallah, olabilecek en az hasarla hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.
 Direnişin hiçbir zaman Arsel’e girmeyi planlamadığını ifade eden Nasrallah, tekfirciler tarafından işgal edilmiş olan beldeleri kurtarma sorumluluğunun devlete ve Lübnan ordusuna ait olduğunu söyledi.
 Seyyid Hasan Nasrallah Hizbullah’ın Arsel’e gireceği yönündeki iddialar üzerinden yürütülen siyasi oyunları, bir kenara bırakmaya çağırdı ve “Bakanlar Kurulu’nun bu konudaki açıklaması gayet netti” dedi.
 Nasrallah, “Bizim Kalamun’daki savaşta acele etmemize yol açan şey silahlı grupların, direnişin ve Suriye ordusunun bulunduğu yerleri hedef almasıydı. Aynı şekilde Arsel kırsalına girme sebebimiz de Nusra’nın Nahle ve Younine’daki direnişçilere saldırmasıydı” diye konuştu.
 Yemen Savaşı
 Yemen’e yapılan müdahaleyle ilgili olarak Nasrallah, Suud’un bu konuda kendilerine yönelik olarak “bu tavırlarının güçlü olmalarından değil zayıflıklarından kaynaklandığı” yönünde mesaj veren her sesi susturduklarına işaret etti. Nasrallah saldırıların 72. gününde olmasına rağmen katliam ve yıkımdan başka hiçbir sonuçsöyledi.
 İsrail
 Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a karşı bir saldırı yapması durumunda, "misliyle" cevap vereceklerini belirterek, "Eğer siz, olası bir savaşta 1 buçuk milyon Lübnanlıyı yerinden etmekle tehdit ediyorsanız, direniş de sizi, milyonlarca İsrailliyi yerinden etmekle tehdit ediyor" dedi.
 İsraillilere “Sizinle savaşmaktan ve tehditlerinizden korkmuyoruz” diyen Nasrallah, “İsrail eğer düşmanlık yaparsa ne karşılık bulacağını biliyor” dedi.