Nasrallah: Sadece Hizbullah Adına Değil; Bütün Direniş Ekseni Adına Konuşuyorum

Nasrallah: Sadece Hizbullah Adına Değil; Bütün Direniş Ekseni Adına Konuşuyorum

“Direniş hareketlerinden her hangi bir grup tehlikeli bir durum olduğunu hissettiği zaman, bunu kınamakla geçiştireceğimizi kim söyledi?

Nasrullah: Devrim Muhafızları Yalnızca İran’ın Değil, İslam’ın ve Ümmetin Muhafızıdır..
Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, "biz devrim muhafızlarını sadece İslam Cumhuriyeti’nin muhafızları olarak değil, İslam’ın, ümmetin, mukaddes beldelerimizin ve bölge halklarının muhafızları olarak kabul ediyoruz. Bundan dolaylı da onlarla omuz omuza olmak bizim görevimizdir.”
Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah, Amerika’nın direnişe ve İslam Cumhuriyetine yönelik yaptırımların ve alınan kararların hiç birinin karşılıksız kalmayacağını söyledi.

 

Amerika ve Siyonist İsrail rejimi arasındaki ilişki ve işbirliğinin, Netenyahu ve Trump ile tarihin en ileri aşamasına ulaştığını belirten Seyyid Nasrallah “seçeneklerimiz açık, ancak savaş cephelerinde ve arenalarda uygun zamanlarda, soğukkanlı ve ağır başlı bir şekilde hareket edeceğiz” dedi. 
Hizbullah lideri Seyyid Nasrallah konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Direniş hareketlerinden her hangi bir grup tehlikeli bir durum olduğunu hissettiği zaman, bunu kınamakla geçiştireceğimizi kim söyledi? Ülkemizi, direnişi ve kazanımlarını tehdit edenlerle çatışmak bizim en doğal, ahlaki, dini ve insani hakkımızdır. Direniş cephesinin elinde birçok güçlü kart ve unsur bulunmaktadır. 

 

Şimdiye kadar bizlere karşı uygulanan yaptırımlar ve bizlerle ilgili hazırlanan terör listeleri ile ilgili olarak, kınıyorduk, sabrediyorduk, kemer sıkıyorduk. Ancak bu durum, temel ve gerekli güç araçlarına sahip olmadığımız anlamına gelmiyor. Ben burada sadece Hizbullah adına değil; bütün direniş ekseni adına konuşuyorum.”
Amerika’nın Devrim Muhafızları Ordusu’nu terör örgütleri listesine alma kararına sert tepki gösteren Hizbullah lideri Seyyid Nasrallah, devrim muhafızlarının bölgenin balansında merkezi bir güce sahip olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Amerika terörizmin kaynağıdır, biz de Amerikan terörizminin karşısında duruyoruz. Amerika’nın devrim muhafızlarını terör örgütü olarak göstermeye kalkışması bizim zafiyetimizi değil, gücümüzü gösteriyor. Eğer biz gücümüzle bölgede nüfuz ve bölgesel bir balansa sahip olmasaydık, kalkıp da bizi terör listelerine da katmış olmayacaklardı. Amerikalılar bölgede başarısızlığa uğradıkları için devrim muhafızlarını terör örgütü olarak ilan etmeye kalktılar. Bizleri böylesine terör listelerine koymaları da elbette karşılıksız kalmayacak, uygun zamanda bunun karşılığını da vereceğiz. Amerika bölgede büyük bir komplonun peşindeydi. Ancak halklarımız ve bazı direniş güçleri ve politik güçler bu komplonun karşısında durdu ve onları yenilgiye uğrattı.
Devrim Muhafızları ordusu, büyük bir cihadi kurumdur, böylesi saldırganlıklarla yüzleşmesi de doğaldır. Trump tarafından açıklanan bu küstah ve ahmakça kararı kınıyor, İran İslam devrimi muhafızlarıyla, azizlerimizle omuz omuza olduğumuzu ilan ediyoruz. Biz devrim muhafızlarını sadece İslam Cumhuriyeti’nin muhafızları olarak değil, İslam’ın, ümmetin, mukaddes beldelerimizin ve bölge halklarının muhafızları olarak kabul ediyoruz. Bundan dolaylı da onlarla omuz omuza olmak bizim görevimizdir.”

 

Amerika, İsrail’in hatırı için bütün ümmeti aşağılıyor. Kendisi terörist gruplar ortaya çıkarırken, halklarını, vatanlarını, mukaddes beldeleri, onurlarını, şereflerini, geleceği, güvenlik ve istikrarı savunanları ise terörist ilan ediyor. Bu küstahlık ve aptallığın en somut bir göstergesidir.

 

Amerika’nın kendisi, kültürüyle, pratikleri ve mentalitesiyle terörist bir devlettir.”

 

 

 

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah tarafından düzenlenen "Direnişçi Yaralı Günü" etkinliğinde konuşan Nasrallah, ABD'nin DMO'yu terör listesine alma kararına sert tepki gösterdi.
ABD yönetiminin bir ülkenin askeri kurumunu terör listesine almakla bir ilke imza attığını söyleyen Nasrallah, "ABD yönetimi aklı, kültürü ve eylemleriyle teröristtir. Hiroşima katliamıyla öne çıkan bu teröriste karşı dik duracağız." ifadelerini kullandı.

Washington'ın bu adımını "ahmakça" nitelendiren ve DMO'daki dostlarının yanında yer aldıklarını söyleyen Nasrallah, sözlerini şöyle sürdürdü: "ABD'nin DMO ve Hizbullah'ı terör listesine alması, zayıf olduğumuzu değil güçlü olduğumuzu kanıtlıyor. DMO, çatışma alanlarında en güçlü ve etkili unsur olduğundan dolayı hedef alınmıştır. Aslında ABD'nin bu kararı, yenilme ve umudunu kaybetmenin arkasından gelen bir tepkidir. ABD, terörist İsrail ve kolaylık sağladığı terör grupları için bir ümmetin tümünü eziyor, daha sonra topraklarını savunanları ise terörist ilan ediyor."

'TEPKİSİZ KALMAYACAĞIZ'

Kendilerinin bu karara karşı tepkisiz kalmayacaklarını dile getiren Nasrallah, ABD'nin "Lübnan'da fitne yaymaya teşvik" politikalarını sürdürdüğünü öne sürdü.

Lübnan'daki siyasi müttefiklerine yönelik halihazırda herhangi bir yaptırımı öngörmediklerini ancak Washington'da bu yönde çabalayan birilerin olduğunu ifade eden Nasrallah, siyasi müttefiklerinin yaptırımlara maruz kalacağına ilişkin iddialarla gözdağı verilmeye çalışıldığını belirtti.

KUDÜSDER-sputnik