Nasrallah Hizbullah'ın Bilgi Savaşına Öncülük Ediyor

Nasrallah Hizbullah'ın Bilgi Savaşına Öncülük Ediyor

Her sevilen lider gibi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın da güç kaynağı taraftarlarından geliyor, bu kez itiraf Siyonist medya tarafından yapıldı.

“Nasrallah liderliğindeki Hizbullah'ın bilgi savaşı” başlıklı bir makalenin kaynağı, Seyyid Nasrallah'ın konuşmalarının ve röportajlarının ‘İsrail’ işgali altındaki topraklarda yayınlanmadığını, ancak bazen ‘İsrail’ medyasında alıntılandığını itiraf etti.

Bununla birlikte, Siyonist varlığın işgal altındaki Kuzey sınırlarındaki güvenlik zorluklarını araştırmaya adanmış bir eğitim ve araştırma merkezi olan makalenin yayıncısı Alma gibi güvenlik yetkilileri ve araştırma merkezleri onları yakından takip ediyor ve derinlemesine analizler yapıyor.

‘İsrail ' medyasını gözlemleyen kişi, Hizbullah liderinin ‘güvenilir düşmanları’ olduğu sonucuna açıkça varabilir; tüm ‘İsrail’ kuruluşu Seyyid Nasrallah'ı varlığı için bir tehdit olarak görmesine rağmen, söylediği her kelimeye inandıkları ve yaptığı her konuşmayı bekledikleri bir gerçek daha var.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Seyyid Nasrallah, bir Hizbullah üyesinin her Siyonist suikast/cinayetine cevap verdi ve şehitliğinin intikamını almaya yemin etti.

Web sitesi, konuşmalarında, normalde, Seyyid Nasrallah'ın herhangi bir yardım veya kağıt kullanmadığını belirterek, Nasrallah'ın röportajlarından birinin benzersiz bir örneğinin Temmuz 2019'te yapılan bir örnek olduğunu da sözlerine ekledi. “Onu benzersiz kılan şey, [Seyyid] Nasrallah'ın bir harita sunması, ancak bunun dışında röportajın sıra dışı kabul edilmemesi.”

Gerçeğin ve dürüstlüğün sembolü olan Seyyid Nasrallah, Alma'ya göre ”Hizbullah'ın karadan karaya füze dizisi yetenekleri, özellikle füzelerin menzili ve bir sonraki askeri çatışmada saldırıya uğraması planlanan çeşitli İsrail ‘hedefleri hakkında konuşuyor" dedi.

Seyyid Nasrallah, İsrail'in işgal ettiği şehirleri, toplulukları ve kilometre cinsinden kesin mesafeleri detaylandırıyor. Web sitesi, Hizbullah liderinin yalnızca direniş hareketinin “kamuoyuyla çelişemeyen askeri yetenekleri” hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini iddia ediyor.

Seyyid Nasrallah, Hizbullah'ın bir atom bombasına sahip olduğu iddiasına şaka yollu bir şekilde hitap ettiğinde, Alma'nın paragrafları, Seyyid Basrallah: "açıkçası biz [Hizbullah'ın] bir atom bombasına sahip değiliz, ancak Hayfa'daki amonyak tanklarına saldırmak aynı etkiyi yaratacaktır…”

Kaynak daha sonra Seyyid Nasrallah'ın konuşmalarının her biri Lübnan'daki destekçileri, ‘İsrailli’ yerleşimciler, Arap devletleri vb. gibi farklı bir kitleyi hedef alan çeşitli kategorilere ayrılabileceğini iddia eden Dr. Tzvi Barel'den bahsediyor.

Ran Binyamini, Hizbullah'a ve Temmuz 2006 Savaşından alınan derslere odaklanan “yedinci göz” [sayı no. 64, 1 Eylül 2006] sayısında, Seyyid Nasrallah'ın “Hizbullah'ın ‘İsrail’ askerlerinin ailelerine karşı bilgi savaşından alaycı bir şekilde yararlandığına dair bir örnek veriyor.”

Binyamini, 2006 yılının Temmuz ayında ‘İsrail’ askerlerinin kaçırılmasından bir gün sonra, oğlu Ehud'un kaçırılan askerlerden biri olan Goldwasser ailesinin üyelerinin, Seyyid Nasrallah'ın “fotoğraflarını ve video görüntülerini bir sonraki televizyon konuşmasında aşağılama ve müzakere için kullanmasına izin vermemek için evlerinde ve basından uzak durduğunu söylüyor.”

”Şaşırtıcı bir şekilde”, yazar söylemeye devam etti, [Seyyid] Nasrallah konuşmasında kaçırılan ‘İsrail’ askerlerinin ailelerine Siyonist makamlara oğulları için gerekli her şeyi yapmaları için baskı yapmaya çalıştı. Konuşmasının bir başka bölümünde, kaçırılan askerlerin serbest bırakılması müzakerelerindeki koşullarını belirterek Siyonist liderlere hitap etti.

Birçok kişinin hatırladığı ikinci bir örnek, Seyyid Nasrallah'ın Siyonistlerin Güney Lübnan'dan çekilmesinin ardından Mayıs 2000'de yaptığı “örümcek ağı konuşması” dır. Moşe Yaalon, bu zafer konuşmasının Hizbullah'ın ‘İsrail’ toplumunun esnekliğinin bir bütün olarak ‘İsrail'in’ esnekliğindeki zayıf halka olduğu algısını yansıttığını düşünüyordu.

Yaalon'a göre, Seyyid Nasrallah'ın konuşması, ‘İsrail'in’ düşmanları üzerindeki etkisi ve tasvir ettiği Siyonist zayıflık, savaşın kendisinden daha az tehlikeli değildi.

Alma, Orna Mizrahi'ye son zamanlarda Seyyid Nasrallah'ın tehditlerinin ‘İsrail’ ordusu ve diğer ‘İsrail’ güvenlik makamları tarafından ciddiye alındığını söyledi. Özellikle Temmuz 2020'de’ İsrail 'ordusunun Suriye'deki faaliyetine değinen konuşmasında verdiği "caydırıcılık denklemi".

Seyyid Nasrallah 30 Ağustos 2020'de yaptığı açıklamada,” denklem: Mücahidlerimizden birini öldürürseniz, askerlerinizden birini öldürürüz " dedi.

Siyonist ordu o günden bu yana yüksek alarma geçti ve operasyonel davranışlarını değiştirdi.(Al-Ahad News-İsrail Post)