Nasrallah, Amir Abdullahiyan ile Görüştü

Nasrallah, Amir Abdullahiyan ile Görüştü

Seyyid Nasrallah, İran Dışişleri Bakanı'nı kabul etti ve Lübnan, Filistin ve bölgedeki son gelişmeleri ve siyasi durumları gözden geçirdi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, bugün Cuma günü İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdullahiyan ve beraberindeki heyeti İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mücteba Amani'nin huzurunda kabul etti.

Hizbullah medya ilişkilerinden yapılan açıklamada, görüşmede "Lübnan, Filistin ve bölgedeki son gelişmeler ve siyasi durumun gözden geçirildiği,bölgesel ve uluslararası gelişmeler ve olaylar ele alındı

Bugün erken saatlerde Amir Abdullahiyan , Lübnanlı mevkidaşı Abdullah Bou Habib ile düzenlediği ortak basın toplantısında Tahran'ın "Lübnan'a yakıt sağlamaya ve hükümetle anlaşmaya dayalı olarak elektrik santralleri inşa etmeye ve rehabilite etmeye" hazır olduğunu doğruladı.

Dün gece Beyrut havaalanına vardığında Abdullahiyan, İran'ın Lübnan'daki halka, hükümete, orduya ve direnişe güçlü desteğini sürdürdüğünü teyit etti.

Başka bir bağlamda İranlı bakan, İslam Cumhuriyeti'nin "İsrail saldırıları karşısında Lübnan ve Filistin direnişlerini açıkça desteklediğini" söyledi.

TÜRKİYE İLE SURİYE'NİN YAKINLAŞMASI OLUMLU

Öte yandan Amir Abdullahiyan Suriye-Türkiye yakınlaşmasını memnuniyetle karşılayarak, "Suriye ile Türkiye arasında gerçekleşen bu diyalogdan ve bu iki ülke yetkilileri arasında gerçekleşen görüşmelerden memnunuz ve inanıyoruz. Bu diyaloğun bu iki ülkenin çıkarlarına olumlu bir şekilde yansıması gerektiğini düşünüyorum."