Namaz Gönüllüleri Platformu

Namaz Gönüllüleri Platformu

"İktidar ve ordu ancak namazla meşrulaşır. Namaz olmazsa iktidar barbarlaşır, ordu işgalci ve sömürgeci olur"

Ensar Vakfı'nın organize ettiği ve AGD, İlim Yayma, Enderun ve Alperen Ocakları gibi 250'ye yakın ulusal ve yerel sivil toplum kuruluşunun destek verdiği Namaz Gönüllüleri Platformu'nun etkinliği Asya Termal Kızılcahamam Otel'de düzenlendi. Dr. Senai Demirci'nin sunduğu etkinlikte, platformun kuruluşundan bu yana yaptığı etkinlikler anlatılıp, gelecek 5 yılda uygulanacak yol haritası belirlendi.

"5 YILDA BİNE YAKIN PANEL YAPTIK"

Açılış konuşmasını yapan Namaz Gönüllüleri Platformu sözcüsü Abdullah Yıldız, platform hakkında bilgi vererek, "19 Ağustos 2006'da start vermiştik, 19 Ağustos 2011'de 5. yılımızı bitirdik. Geçirmiş olduğumuz bu 5 yıllık süreçte neler yaptık ve önümüzdeki 5 yılda neler yapabiliriz onun için toplandık. 5 yıldır Namaz Gönüllüleri Platformu 100'e yakın hocamızla 5 yıl içinde sadece namaz ve Kur'an konulu 1000 kadar panel yaptı. Geçen aylarda 2012 yılını 'Gençlik ve Namaz Yılı' ilan etmiştik. İkinci 5 yılda en çok ağırlık vereceğimiz konu namaz üzerinden sosyal hayatın bütün alanlarının şekillendirilmesi. Namazın sosyal hayatın tamamına yön vermesidir" dedi.

"NAMAZ KURTARICIDIR"

Konuşmacılardan Namaz Gönüllüleri Platformu öncülerinden Ramazan Kayan, Peygamber Efendimiz'in "Ümmetimin son çözülecek halkası namazdır. Eğer namaz da gitmişse artık ümmetin kıyameti tamamdır" hadisini hatırlatarak, "Bu ülkede bir gençlik sorunu var, bu ülkede bir ahlaki yozlaşma sorunu var. Namaz zemininde bir ahlak projesini hayata geçirmediğimiz zaman toplumda kötülüğün ve yozlaşmanın önüne geçemeyiz. Modern zamanların kıble kaymalarına karşı insanlarımızın kıble tutarlılığına ve kararlılığına nasıl katkı sağlayabiliriz onun sorumluluğunda olduğumuzu düşünüyoruz. İşte bu bağlamda şunu söyleyebiliriz; namaz kardeşleştiricidir, namaz kurtarıcıdır, namaz kuşatıcıdır, namaz kucaklayıcıdır" dedi.

"İKTİDARIN MEŞRUİYETİ NAMAZDIR"

Namazın iktidarın ve siyasetin belirleyicisi olduğunu belirten Kayan, "İktidarın meşruiyeti ancak namazla mümkündür. Eğer bir iktidar namaz üzerine şekillenmiyorsa o iktidar süreç içerisinde barbarlaşır. Zulmün parçası haline gelir. Ordunuzun ordu olması, savaşınızın meşru bir savaş olması namazla mümkündür. Eğer savunma mekanizmanızda, organizasyonunuzda, örgütlenmenizde namaz yoksa o ordu işgalci ordudur, o ordu sömürgeci ordudur, o ordu talancı ve zulüm işleyen bir orduya dönüşür. Peygamber ocağı olmaktan da çıkıverir. Belirleyici olan, netleştirici olan namazdır" şeklinde konuştu.

HER ŞEYDE REFERANS NAMAZDIR

Kayan, toplum sorunlarının çözümünü şu maddelerle özetledi:
¥ Aileyi kurtarmak istiyorsanız referans namazdır
¥ İktidarı, siyaseti kurtarmak ve sürdürmek istiyorsanız namaz çıkışlı bir siyaset izleyin
¥ Ordunuzun ve savunmanızın haklı ve meşru olmasını istiyorsanız namaza muhtaçsınız
¥ Ticaretinizin, ekonominizin helal olmasını istiyorsanız namaz üzerinden sürdüreceksiniz
¥ Sadık bir toplum arzu ediyorsanız namazsız bu asla mümkün değildir.

İŞTE SONUÇ BİLDİRGESİ

Namaz Gönüllüleri Platformu'nun 2012 Kızılcahamam İstişaresi'nde aldığı sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirge özetle şöyle:
1) "2012 Namaz ve Gençlik Yılı" çerçevesinde "Haydi Çocuklar Camiye" etkinlikleri düzenlenecek. Öğrencilere kıldıkları her namaz için puan verilecek. Toplanan puanlar öğrencilere hediye olarak törenle verilecek.
2) Öğrencilerin Cuma namazlarını kılabilmesi için düzenleme yapılacak.
3) İller bazında Namaz Platformu oluşturulacak ya da Namaz Platformu'nun her ilde temsilcileri belirlenerek. İlçe, köy ve mahalleler dolaşılarak namaz bilinci anlatılacak.
4) İmamlar da, tıpkı Namaz Gönüllüleri gibi organize olacak. Mahalle, esnaf, cemaat, aileler ve gençlerle sıkı ilişki kurulacak.
5) Okul-cami ilişkisi kurularak geliştirilecek.

yeni akit