Müslüman Alimler Birliği Başkanı  Ali Karadaği Suudi Arabistan'dan Yana Taraf Oldu

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Ali Karadaği Suudi Arabistan'dan Yana Taraf Oldu

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Ali Karadaği, Yemen’deki Suud işgalini görmezden gelerek Ensarullah’ı (Husiler) suçladı.


Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Ali Karadaği, Yemen’deki Suudi Arabistan işgalini görmezden gelerek Ensarullah’ı (Husiler) suçladı.

Karadaği, petrol zengini Maarib bölgesinin Suud ve işbirlikçilerinden arındırılması karşısında ‘Ey sessiz kalanlar, Husiler kazanırsa, ülkeleriniz ayakta kalmayacak’ ifadelerini kullandı.

Suud ve BAE güdümlü medyanın yalan haberler servis ederek hedef gösterdiği Husiler, senelerdir ‘ ABD’ye ölüm, İsrail’e ölüm’ şiarıyla ülkedeki Suudi vesayetine direniyorlar. Bunu yaparken de Şafii gruplar başta olmak üzere ehl-i vicdan milyonlarca Yemenlinin desteğini alıyorlar.

Arap Baharı’nın kaose ettiği diğer tüm bölgelere silah ve para ile destek olan Suud ve yedeğindeki Körfez Emirlikleri, arka bahçesi olarak gördüğü Yemen’de Suud işbirlikçisi rejime karşı çıkan isyan dalgasını ise bizatihi bastırma yoluna gitti.

2015’te işbirlikçisi olan ülkelerle birlikte Yemen’i havadan ve karadan muhasaraya alan Suudi Arabistan, 6 yıldır binlerce Yemenli masumu katletti.

NETANYAHU: YEMEN, İRAN'IN İŞGALİ ALTINDA
Siyonist İsrail'in eski başbakanı Netanyahu, Husileri işaret ederek Yemen'i İran'ın işgali altında olan bölgeler arasında zikretmişti.