Muhalifler Birbirleri İle Savaşıyor

Muhalifler Birbirleri İle Savaşıyor

Suudi Arabistan destekli İslam Ordusu, Doğu Guta’da Nusra Cephesi ve müttefiklerinin oluşturduğu Tahrir Şam’a yönelik saldırılarını yeniden başlattı.

İslam Ordusu, Doğu Guta’da Tahrir Şam’a yönelik saldırılarını yeniden başlattığını açıklayıp çatışmalar sırasında Tahrir Şam’a destek veren Feylak Rahman grubuna saldırırken,  İdlib’deki silahlı gruplar arasında da çatışmaların başladığı bildirildi.

İslam Ordusu, yayımladığı bildiride Tahrir Şam’a yönelik saldırılarını durdurduğunu açıklamasından sonra örgütün Doğu Guta’da kalan unsurlarının Feylak Rahman grubu ile cinayetlerine devam ettiğini ve İslam Ordusu’nun merkezlerine saldırdığını ifade etti.

Kendi merkezlerine yönelik saldırılardan Tahrir Şam unsurlarına mühimmat veren Feylak Rahman’ın sorumlu olduğunu belirten İslam Ordusu, bu gruplara yönelik operasyonlarına yeniden başladığını açıkladı.

İslam Ordusu, 28 Nisan’da Doğu Guta’da Tahrir Şam’a yönelik saldırılar başlatmış ve taraflar arasında yaşanan çatışmalarda 100’den fazla kişinin öldüğü bildirilmişti.

İslam Ordusu, geçtiğimiz hafta Tahrir Şam’a yönelik saldırılarının hedefine ulaştığını belirterek saldırılarını bitirdiğini açıklamıştı.

Doğu Guta’da yeniden başlayan çatışmalar üzerine İdlib’de ağırlığı olan Ahrar Şam grubuna bu çatışmalar konusunda tutumunu netleştirmesi için baskı yapıldığı bildiriliyor.

Astana görüşmelerine katılan silahlı grupların birinci Astana toplantısında IŞİD ve Nusra’yı terör örgütü olarak kabul etmesi üzerine Nusra Cephesi, aralarında Ahrar Şam’ın da bulunduğu diğer grupları ihanetle suçlamış ve bunlara karşı savaş başlatmıştı.  

kaynak ydh