Muhalefet Açlık Grevine Başladı

Muhalefet Açlık Grevine Başladı

Gürcistan'da Devlet Başkanı Miheil Saakaşvili'nin erken seçim talebini reddetmesinin ardından da hükümet karşıtı protesto eylemlerini sürdüren muhalefet üyeleri, açlık grevine başladı.

Gece saatlerinde yağmurlu ve soğuk havada Gürcistan Parlamentosu önünde yaklaşık 3 bin kişinin toplandığı protesto gösterileri devam ederken, muhalefet liderlerinden bir grup da erken genel seçimi istemiyle açlık grevine başladı. Muhalefet liderlerinden milletvekili Koba Davitaşvili, "Ülkede adalet ve demokrasi değerleri yok edilmektedir. Devlet Başkanı Saakaşvili Gürcü halkının haklı isteklerini geri çevirmiştir. Gürcü muhalefet, erken genel seçim kararının alınmasına kadar geri adım atmayarak. Açlık grevi ile çeşitli protesto eylemleri aralıksız devam edecektir" diye konuştu.

Saakaşvili'yi yolsuzluk, insan hakları ihlali ve kendi otoriter rejimini kurmakla suçlayan muhalefet liderlerinden oluşan Milli Konsey, gelecek yılın Nisan ayında erken genel seçimler düzenlenmesini, seçim kanununun değiştirilmesini ve siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyor. Muhalefetin erken genel seçim isteğine olumsuz yanıt veren Saakaşvili, "Genel seçimler, 2008 sonbaharında yapılacak" açıklamasında bulunmuştu. Öte yandan Saakaşvili, devlet başkanlığına adaylığını yeniden koyacağını açıklamıştı.