Mısır ve Türkiye'den Dev Anlaşma

Mısır ve Türkiye'den Dev Anlaşma

Başbakan Erdoğan Mısır Başbakanı Şeref ile birlikte ortak açıklama...

Türkiye ile Mısır arasında ''Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi''nin kurulmasına ilişkin ''Ortak Siyasi Bildirge'', Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Başbakanı İsam Şeref ile bakanlar tarafından imzalandı.

Erdoğan ve Mısır Başbakanı Şeref açıklama yapıyor. Konuşmasından satırbaşları...

Erdoğan, 'Biz Türkiye olarak Mısır halkının bu süreci başaracağını biliyoruz. Bizler iyi günde oldupu gibi zor günde de Mısır'ın yanındayız. biz aslında aynı ailenin fertleriyiz. Anadolu ve nil medeniyetleri yazılı ve yazılı olmayan insanlık tarihne beşiklik etmiştir. Dolayısıyla bu haliyle bir coğrafyanın merkeziyiz. Kardeşim Başbakan Şeref ile birlikte bakanlarımız az önce ortak iş birliği imzalarını attı. İş birliğimizin daha da geliştirilmesinin adımlarını atmış bulunuyoruz. Yaklaşık nüfus itibariyle baktığımızda 150 milyonu aşkın iki ülkeyiz.' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bölgede yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmamız mümkün değil. Filistin meselesi Ortadoğu'nun kanayan yarası olmayı sürdürüyor. Bu alanda Mısır'ın bugüne kadar verdiği mücadeleyi gayreti çok iyi biliyoruz. Bildiğiniz gibi değerli kardeşimle bölgemizdeki barış ve istikrar için, hayati önem taşıyan Filistin'in Birleşmiş Milletler'e başvurusunun desteklenmesi konusunda mutabıkız'' dedi.

Erdoğan 'Türkiye'nin stratejilerini herhalde İsrail belirlemeyecek. Bu stratejiyi biz belirleriz ona göre adımlarımızı atarız. Uluslararası sularda 9 vatandaşımızı şehit eden İsrail'dir. İsrail'in barış adında dünyada söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Strateji bize aittir bunu kimseye soracak değiliz.' dedi.

Şeref  'Bedeli ne olursa olsun biz kendimiz ve evlatlarımız için yüksek değerleri koruyacağız. Aslında bu Refah'tan geçiş konusunda anlaşmalar düzenlenmektedir. Ümit ediyorum yakında düzenlemeler yapılacaktır' dedi.

rotahaber