"Mısır İçin Ses Ver" Yürüyüşü Düzenlendi

"Mısır İçin Ses Ver" Yürüyüşü Düzenlendi

Mısır zindanlarında işkence altında tutulan Müslümanlar için Fatih’te yürüyüş ve protesto düzenlendi.

 

 

 

 

Mısır zindanlarında işkence altında tutulan Müslümanlar için Fatih’te yürüyüş ve protesto düzenlendi.

 

 Mısır zindanlarında işkence altında tutulan Müslümanlar için Fatih Camii’nde toplanan binlerce kişi Fevzipaşa Caddesi’nde kortej oluşturarak Saraçhane Parkı’na yürüdü ve burada bir protesto gerçekleştirdi.  

Eylem sırasında şehit Esma Biltaci’nin annesi Sena Biltaci bir konuşma yaparak yapılan eylemin mahpus Mısırlı Müslümanlar için bir umut ışığı doğurduğunu söyledi.

Avukat Gülden Sönmez de yaptığı konuşmada silah gücüne karşı meydanlarda dik duran Şehit Esma Biltaci’nin hiç bir ordu tarafından yenilemeyeceğim bildirdi.Yaşanan zulümlere karşı hareket etme gerekliliğine işaret eden ve herkesi Mısırlı mahpuslara binlerce mektup yazmaya davet eden Sönmez “Beklemek Müslüman işi değil.” dedi.

Mısır zindanlarında daha önce üç yıl boyunca işkence görmüş Ömer al-Suveykh ise kadın ve çocukların dahi işkence çekmeye devam ettiğini, bütün devletler ve insan hakları örgütlerinin Mısır zindanlarından haberdar olduğunu fakat harekete geçmediğini kaydetti.Mısır’da iki kardeşinin hala hapishanede tutulduğunu ifade eden al-Suveykh kendisinin işkencelerin canlı tanığı olduğunu ve tüm basın mensuplarına anlatmaya hazır olduğunu belirtti.