"Mirasımız Tehlike'de" Programı Düzenlendi

"Mirasımız Tehlike'de" Programı Düzenlendi

1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah, Kudüs ve İstanbul'un ikiz olduğunu, İstanbul'un, Kudüs'te istiklal bayrağının dalgalanmadan sevinemeyeceğini söyledi.

Eyüp Feshane Kültür Merkezi'nde 'Mirasımız Tehlikede' adlı programa katılan Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah İsrail hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın İsrail hakkındaki sözlerine de değinen Şeyh Raid Salah, "İsrail'in eserlerini hiç bir deniz temizlemeyecek. Hiç bir su Mescidi Aksa'da abdest alan birini öldüreni temizlemez. İsrail işgalinin Mescidi Aksay'ı bölme olan cürmünü de hiç bir su yıkamaz. Ey işgalci İsrail, Mescidi Aksa'yı yıkmada acele edersen Allah'ın izniyle evini yıkmada acele etmiş olursun. İsrail'in Filistin işgalinden 46 yıl sonra yine aynı sözü söylüyoruz. Ey İsrail sen işgalcisin, kanunsuzsun, zalimsin, gitmeye mahkumsun. Buradan işgalci İsrail'e sesleniyorum. Silaha, hapishanelere, ordulara, sahip olabilirsin ama geçen her yıl senin aleyhinedir, ömrünü kısaltmaktadır. Gazze'de, Batı Şeria'da kanımızı dökersen, bu kanlar deniz olur ve bu denizde seni boğacak." şeklinde konuştu.

Kudüs'ün tarihine de değinen Raid Salah, "Fatih Sultan Mehmet, Hz Ömer'in mirasçısıdır. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da bu güzel yolda yürümesini temenni ediyoruz. Hazreti Ömer'e, Selahattin Eyübiy'e, Fatih Sultan Mehmet'e, 2. Abdulhamit'e, Necmetin Erbakan'a, Recep Tayip Erdoğan'a vefakar olmak istiyorsak Kudüs'ü fethetmek zorundayız." şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Salah, Gazze'ye yardım eden Mavi Marmara Gemisi'ne destek verenlere teşekkür ederek, 'İslam ümmeti olarak Kudüs'e doğru yola çıkan beyazın, siyahın doğu ve batıdaki Müslüman'ın peşinden gideceğiz. Tek bir şartla, bu komutanın bizi Kudüs'e doğru götürmesi koşuluyla' dedi.

Programa bir çok Filistinli Müslüman alim katıldı. Şeyh İshak Ferhat da program çerçevesinde açıklamalarda bulundu. İshak Ferhat, Türkiye'nin yükselen gücüne değinerek, "Türkiye'nin gücü ve izzeti İslam'ın gücü ve izzetidir. Dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlar Türkiye'ye bakıyor. Bu dev, şahane güce bakıyor. Türkiye, Gazze'ye Filistin'e, Somali'ye, dünyanın dört bir tarafına yardım etti. Yardıma muhtaç herkese yardım etti." diye konuştu.

Kur'an okunarak başlanan programa Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci de bir konuşma yaptı. Muhammed Demirci, İsrail'in Filistinlileri Kudüs'ten çıkarmaya çalıştığını söyledi. Muhammed Demirci, "Kudüs'te 350 bin Müslüman yaşamaya çalışıyor. Kudüs'te yaşam standartları çok pahalı. Bir evin kirası 800 doları aşıyor. İsrail'in çizdiği sınırlar içerisinde Kudüslü Müslümanlar bu kirayı vermek zorunda kalıyor. Bu sınırların 10-20 metre dışına çıktığınızda kiralar 100-150 dolara düşüyor. Buna rağmen oradaki Müslümanlar orda yaşamaya çalışıyor. İsrail Mescidi Aksay'ı kamulaştırarak, herkesin gidebileceği bir bağ, orman, park haline getirdi. Yani Mescidi Aksan'ın kutsiyeti kalmadı." dedi.

dunyabulteni