Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi

Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesi

İşgalin engellerine rağmen, çeyrek milyondan fazla Filistinli, Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesini geçirdi

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin uyguladığı katı önlemlere rağmen yaklaşık 280.000 kişinin Kadir Gecesi'ni kutlamak için mübarek Mescid-i Aksa'ya akın ettiğini bildirdi.

Dün, Pazartesi, Ramazan ayının yirmi yedinci gecesinde 280.000 kişi mübarek Mescid-i Aksa'da Kadir Gecesini Eda etti

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, ibadet edenlerin Yatsı ve Teravih namazlarını Mescid-i Aksa çevresinde kıldıklarını ve Mescid-i Aksa'nın avluları ve şapellerinin Batı Şeria ve Kudüs şehrinden gelen ibadetçilerle dolu olduğunu doğruladı. .

Katılımdaki bu ivme ve yeniden canlanma çağrısına verilen yanıt, İsrail işgalinin ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'ya gelişini engellemek amacıyla Kudüs ve Eski Şehir civarındaki prosedürlerini sıkılaştırmasına rağmen geldi.

Birkaç gün önce, Uluslararası Kudüs Günü'ne denk gelen binlerce Filistinli , Cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için işgal altındaki Kudüs'e akın etti ve işgal, şehre iki binden fazla asker konuşlandırdı.

Ramazan ayının başından bu yana Mescid-i Aksa'da mevzilenen ve geri çekilenlere yönelik İsrail saldırıları defalarca tekrarlandı .

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'yı basması ve ibadet edenlerin burada itikaf yapmalarını engellemesinin ardından Kudüs şehri , ayın başından bu yana gerginliğe sahne oldu.

Kaynak : TEVHGİDHABER