Marib'in Kontrolü Yemen Direnişinde

Marib'in Kontrolü Yemen Direnişinde

"Suudi ve Amerikalı saldırganların eli Yemen'de kesilecek."

Ensarullah Hareketi'nin siyasi bürosunun bir üyesi Sanaa hükümetinin güney eyaletleriyle bir anlaşmaya vardığını söyleyerek, "Suudi ve Amerikalı saldırganların eli Yemen'de kesilecek." diye belirtti.

Ensarullah Hareketi'nin siyasi bürosunun bir üyesi olan Ali el-Gahum, Suudi koalisyonunun saldırılarının yoğunluğuna rağmen, Marib'in Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri tarafından askeri olarak kontrol edildiğini belirtti. Ensarullah üyesi, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri'nin Yemen'in her karış toprağının kurtarılmasına dayanan açık bir stratejiye dayandığını da ifade etti.

Ali el-Gahum, el-Meyadin haber ağına yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın bir kafa karışıklığı içinde olduğunu söyledi.

Ensarullah yetkilisi, Suudi Arabistan'a yanıt verilmesi gerektiğini kaydederek, "Suudi Arabistan, Yemen'in kolay bir av olmadığını anlamalı. Marib savaşı artık neredeyse bitti ve Suudi Arabistan Yemen'den ayrılmalı ve buradan el çekmeli." dedi.

Ali el-Gahum, "Yemen'deki Suudi ve Amerikalı saldırganların eli kesilecek ve Ma'rib'den sonraki savaşımız (Suudi Arabistan ile Yemen arasındaki) el-Vediyye kapısına doğru olacak." açıklamasında bulundu.

Ensarullah yetkilisi, Yemen güçlerinin düşmanların talep ettiği tecridi kırdığını, Suudi-BAE saldırgan koalisyonunun saldırgan bir koalisyon olduğunu da sözlerine ekleyerek, "Bu saldırı sadece Ensarullah'ı değil tüm Yemen halkını hedef aldı. Bu yüzden Suudi Arabistan sorumluluk almalı." diye belirtti.

Ali el-Gahum, "Suudi Arabistan bizi durdurmak için boşuna uğraşıyor; çünkü bu ülke karar verici değil, Amerika ve siyonistlerin bir aracı." dedi.(Ajanslar)