Maduro'dan Petrol Ve Gaz Teklifi

Maduro'dan Petrol Ve Gaz Teklifi

Maduro: Dünya pazarına petrol ve gaz sağlamaya hazırız

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Çarşamba günü, Karakas'ın dünya pazarına petrol ve gaz sağlamaya hazır olduğunu doğruladı ve Ukrayna'daki askeri operasyonun ardından Rusya'ya " irrasyonel " olarak adlandırdığı yaptırımların uygulanmasının neden olduğu enerji krizini kınadı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri'nin ziyareti sırasında Maduro, "Venezuela, rolünü oynamaya ve küresel ekonominin ihtiyaç duyduğu petrol ve gaz piyasasını istikrarlı ve güvenli bir şekilde tedarik etmeye hazır ve istekli" dedi.

Venezüella cumhurbaşkanı, hükümetinin, yıllarca elden çıkarma ve bakım eksikliğinden sonra üretimi tarihi seviyelere düşen petrol endüstrisini "reforme ettiğini" belirtti.

Venezuela'nın üretimi, 2002'deki 2,3 milyon varil ile karşılaştırıldığında, şu anda günde yaklaşık 700.000 varildir.

ABD, Maduro'nun 2018'de Venezüella muhalefeti tarafından boykot edilen bir oylamada ikinci dönem için yeniden seçilmesinin ardından Venezuela petrolüne ambargo da dahil olmak üzere 2019'da Karakas'a yaptırımlar uyguladı.

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimi geçen Mayıs ayında , Ukrayna'daki savaş nedeniyle enerji fiyatlarındaki artışla bağlantılı olarak Venezüella'ya yönelik bazı yaptırımların sınırlı bir şekilde gevşetildiğini duyurdu.

Maduro, yine yabancı petrol şirketlerini Venezuela'da üretim yapmaya çağırırken, varil başına 100 dolarlık "adil ve dengeli bir fiyat" çağrısında bulundu.

Venezuela'nın, uluslararası yatırımcıların Venezuela'da gaz üretmesini ve uluslararası pazarlara taşımasını sağlamak için gerekli yasal garantileri sağlamanın yanı sıra, sismik çalışmaları olan 50'den fazla birinci sınıf gaz projesine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

"OPEC" Genel Sekreteri Haitham Al-Ghais, örgütün 62 yıl önceki kuruluşundan bu yana "en tehlikeli ve en ciddi zorluklarla" karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Maduro'nun daha önce, son dönemde petrol üretimi önemli ölçüde azalan ülkesinin şu anda günde yaklaşık bir milyon varil üretime yakın olduğunu teyit etmesi dikkat çekici .

Kaynak:Haber Kaynağı