Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Mademki O Son Peygamber...

Mademki O Son Peygamberdir, mademki kıyamet gününe kadar artık bir daha peygamber gelmeyecek...

Bunun anlamı, O’nun risaletinin milyarlarca insana ulaştırılması gerekiyor. Öyle ya, kendisinden sonraki bütün insanlık sorumlu tutulacaksa bu risaletin kendilerine ulaşmış olması gerekir...

Peki, bu nasıl olacak, bu görev O’nun ümmetinden başkasına mı düşer?

Hem Allah (cc) bundan dolayı bu ümmete “Şahid Ümmet” dememiş midir? Yani, Ahir zaman Peygamberi yoksa O’nun ümmeti vardır.

Konu çok geniştir ama ben sadece bir açıdan ele almak istiyorum; Peygamber Aleyhisselam’ı anma etkinlikleri yılın bütün aylarına haftalarına yayılmalı değil midir?

Kutlu Doğum haftası kimler tarafından ve niçin kaldırılmıştır? Tamam Rebiulevvelin 12. Gecesi Mevlid Gecesi olarak ihya edilsin, zaten Nisan Kutlu Doğum etkinlikleri varken yine Mevlid Kandili de ihya ediliyordu, yine öyle olsun.

Bugün dünyanın değişmez gündemi Hz. Muhammed Aleyhisselam iken O’nu bir kaç günlük etkinliğe hapsetmek asla kabul edilemez.

Allah’ın Rasülünü bütün bir yeryüzüne ulaştırabilmek için ne Mevlid Kandili yeter ne Nisan Kutlu Doğum etkinlikleri yeter, O’nun hayatından nice günleri bulup O’nu anlatmak için kullanmalıyız.

Başta Diyanet olmak üzere bu mesele yeniden ele alınmalıdır.

Hem Müslümanlar, Peygamberlerini anmak ve mesajını dört bir yana ulaştırmak için kimseden müsaade alma durumunda değiller.

Vakıflar, dernekler, camialar kendileri için seçecekleri günlerde bu görevlerini yerine getirmelidirler.

Bir başka husus, Peygamber Aleyhisselam sadece cami cemaatine yönelik etkinlikler şeklinde değil üniversite ve akademik camianın katılacağı programlarla mesajı ele alınmalıdır.

Selam ve dualarla

Bu yazı toplam 261 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar