Lübnan’a Sızmaya Çalışan İsrail Askerleri Etkisiz Hale Getirildi!

Lübnan’a Sızmaya Çalışan İsrail Askerleri Etkisiz Hale Getirildi!

Sınırdan Lübnan’a sızmaya çalışan İsrail rejimi güçleri, Hizbullah tarafından etkisiz hale getirildi.

Hizbullah, önceki gece Lübnan topraklarına sızmaya çalışan İsrail rejimine ait bir birliği etkisiz hale getirdi.

Hizbullah’ın savaş enformasyon merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Hizbullah birlikleri, dün gece saat 23.45 sıralarında Vadi Katmun bölgesinden Lübnan’a sızmaya çalışan İsrail güçlerini roketlerle vurdu.

Hizbullah’ın askeri birlikleri ayrıca gece saat 00.15’te de Ramiya köyünün karşısındaki “Harbe Zar’it” sınırında İsrail ordusuna ait Golani güçlerinin geçiş yoluna yerleştirilmiş bombayı patlattı ve ardından İsrail güçlerine karşı topçu saldırısı başlattı.

Hizbullah birlikleri gece saat 1.30’da da İsrail rejiminin Zar’it kışlarını ve çevresindeki yerleşimlere topçu saldırısı düzenledi.

İsrail ordusu özel kuvvetleri, 26 Ocak'ta da Lübnan’ın Ayta Şaab beldesine karadan sızma girişiminde bulunmuş ve yine Hizbullah tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Dün geceki sızma girişimi İsrail ordu güçlerinin Lübnan topraklarına yönelik ikinci sızma girişimi olarak değerlendiriliyor.

İsrailli liderler, Hizbullah'ın Lübnan sınırından yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Litani Nehri'nin ötesine çekilmemesi halinde Güney Lübnan’a kara saldırısı yapacaklarına dair tehditler savurmuştu.

Amerikan rejiminin başkanlık seçimlerinde kamuoyundaki tepkileri yatıştırmak amacıyla ateşkes çabaları sürerken Netanyahu ve aşırı sağcı kabinesi, iktidarını koruyabilmek için savaşı genişletmeye çalışıyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne ve Lübnan topraklarının derinliklerine saldırılarını genişletmesinin Lübnan cephesinde geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği belirtiliyor.

Hizbullah yetkilileri, İsrail’in Gazze’ye saldırıları sürdükçe Hizbullah’ın da operasyonlarına devam edeceğini vurguluyor.

Savaşı askeri hedeflerle sınırlı tuttuklarını belirten Hizbullah yetkilileri, İsrail rejiminin Lübnan kentlerini hedef alarak savaşı genişletmesi halinde Hizbullah’ın da sınır ve kural gözetmeksizin savaşı genişleteceğini ifade ediyor.

(Ajanslar)