Lübnan Medyası Açıkladı :  Hizbullah O Ülke İle Görüşüyor

Lübnan Medyası Açıkladı : Hizbullah O Ülke İle Görüşüyor

Al-Akhbar, Suudi Arabistan ile Lübnan Hizbullahı arasındaki dolaylı görüşmeleri bildirdi

Lübnan medyası, Suudi Arabistan ile Lübnan Hizbullahı arasında üçüncü bir şahıs aracılığıyla dolaylı bir iletişim hattının kurulduğunu bildirdi.

Al-Akhbar gazetesi, Isna'nın haberine göre bu konuda şu açıklamayı yaptı: Avrupa başkentlerinden birinden Lübnanlı yetkililere Suudi bir yetkiliden alıntı yaparak ulaşan bilgi, Riyad'ın daha önce düşmanlık beslediği ülkelerle diyalog politikası benimsediğini gösteriyor.

Al-Akhbar, Beyrut'taki resmi olmayan bilgilerin hikayeyi tamamladığını ve kaynakların ayrıntılar hakkında ihtiyatlı bir şekilde konuştuğunu, buna göre "diyalog hattının üçüncü bir tarafça kurulduğunu yazdı.

Bu medya şöyle devam etti: Böyle bir diyaloğun yürütülmesi, bölgedeki istisnai bir anda iki taraf (Hizbullah ve Suudi Arabistan) arasındaki ilk ve tek iletişimi hatırlatıyor ve o, Suudi Arabistan Kralı Kral Abdullah'ın 4 Ocak'ta, 2007, Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Qasim ve Mohammad Fenish, Suudi Arabistan'a yaptıkları ziyarette Hizbullah temsilcisini kabul ettiler. Ardından iletişim kesildi ve Hizbullah'ın Suriye savaşına girmesiyle doruğa ulaşan uzun bir medya savaşına girdiler.

Kaynak: TEVHİDHABER