Libyalı Hür Doğmuş Müslümanlar...VİDEO

Libyalı Hür Doğmuş Müslümanlar...VİDEO

Libyalı Müslüman kardeşlerim: Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi sizinle olsun...

Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla!

"İnkâr edenler peygamberlerine dediler ki: "Ya sizi mutlaka yurdumuzdan çıkaracağız, ya da mutlaka dinimize döneceksiniz!" Rableri de onlara: "Zalimleri mutlaka helak edeceğiz" diye vahyetti.Ve Onlardan sonra sizi mutlaka o yerde yerleştireceğiz. Bu, makamımdan ve tehdidimden korkan içindir. "

(Kur'an Sure 14. "İbrahim", Ayet 13-14)

Hamd, tağutların hükmünü Hakk ile deviren ve küstah günahkârların belini kıran Allah'a olsun.

Selam ve bereket, rahmet ve rehberimiz olan Muhammed Peygambere, âline ve ashabına olsun.

Diye başlarım:

Libyalı Müslüman kardeşlerim: Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi sizinle olsun.

Bugün, İslam ülkeleri, özellikle Libya, münafıkların üst üste mağlubiyetleri tattığı ve onlarla beraber önde giden suçluların saraylarının tek tek yıkıldığı, iman edenlerin muzaffer olduğu, Müslümanların peşinde olduğu hürriyete adım adım yaklaştığı hızla değişen tarihi olaylar yaşamaktadır.

Tunus'ta başladı ve sonra Mısır'a yayıldı ve şimdi görüyoruz ki hürriyet rüzgârları Libya'da esiyor, devrim fırtınaları bütün dünyaya Müslüman Ümmetin hasta düşebileceğini fakat ölmeyeceğini ilan ederek zalimler karşısında şiddetle esiyor. Ümmet şekerleme yapabilir, ama uyumaz, çok uzun karışıklık ve kayıp yıllar boyunca Haçlılar ve müttefiklerinin köleleştirme ve uysallaştırma gayretlerine rağmen haksızlığa karşı koyma ve yanlışlığa direnme ruhu hâlâ eksilmeden mevcudiyetini sürdürmektedir.

Başlarken, Bingazi'nin cesur halkına, Darnah'ın kahramanlarına, Al Baydan, Az Zaviyah, Trablus ve Misurata'nın hür doğmuşlarına, 40 yıldan fazla zamandır süregelen bu tağutluk, haksızlık ve baskıya başkaldıran diğer şehirlerdeki gençliğe kardeşlerim Mücahidler ve şahsım adına en sıcak selamlarımı iletirim.

Bu bozuk ve bozguncu idareye karşı başkaldıran gençliğe destek veren Libya'nın hür doğmuş muhalif kabilelerine selamların en sıcağını iletirim.

En sıcak selamlarımızı bu tağuti düzenin paralı askerleri ve suçlu güvenlik güçleri ile çatışmada şu anda mevzide bulunan, Az Zaviyah ve Misurata'da onların kalıntılarını takip eden ve Trablus'yi fethetmeye giden yolu açan genç, nurlu, tam Mücahidlere gönderiyoruz. Ben bu konuşmayı, - bir Arap-Siyonist komplosu, Yahudi Siyonist desteğiyle ve Amerika ve Avrupa'nın kurnaz planlarının tam ortasında Müseylemet-ül Kezzap ve onun şeytani birlikleri tarafından Ömer Muhtarın evlatlarına korkakça hava saldırılarının sürdüğü ve masum Müslümanların katledildiği bir anda yapmaktayım. Allah'tan Şehitlerinizin kabulü, yaralılara şifa, mağdurların ailelerine hayırla mukabele etmesini ve sizlere sabrı cemil sağanakları yağdırmasını dilerim.

Hür doğmuş, asil kardeşlerim! Bu onurlu devrimler ve olayların hızla değişmesi Amerika ve Avrupa'nın sahtekâr taleplerini belirgin hale getirmiş ve ağızlarına dolayıp durdukları özgürlük, demokrasi, insan hakları ve diğer kandırıcı parolalarının gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır. Bu ayaklanmalar, bütün bu haçlılar ve Siyonistler tarafından petrol ve zenginliğimizi yağmalamak, hürriyet ve isteklerimizden bizi mahrum etmek, etimizden beslenen barbar ve baskıcı güvenlik birimlerini başımıza sarmak ve şerefimizi ayaklar altına alıp, bizi modern köleliğin en berbat durumuna sokmak için başımıza dolanan bütün bu vekillerin ve yoz hükümetlerinin gerçeği saklayan maskelerini düşürmüştür.

Bütün dünya, atları, develeri ve kılıçlarıyla birlikte Mısır Firavunun ve silahları ve jet uçaklarıyla masum insanları parçalara bölen Libya Firavununun paralı askerlerinin yok edilmeyi hak eden farelerden ve Müseyleme'den başka bir şey olmadıklarına şahit oldu. Orada bu gerçekleri gizleyecek hiçbir yol kalmadı. Ve çağdaş Arap Firavunlarının büyücüleri tarafından yayılan, kara suratları beyazlatacak, hiçbir fırsat, hiçbir süslü söz, boş motto yada basının yalan iddialarını yayacağı hiçbir fırsat kalmadı.

Bütün maskeler düştü. Masumların gerçek katilleri, bu katillerin arsız destekçileri şimdi herkes tarafından bilinmektedir. Allah'ın lutfuyla şeytanın gerçek ekseni açığa çıktı; bu katillerin gerçekte Siyonistler ve Haçlılar ve onların müşrik, müfsit ve dönek (mürted) idarecileri oldukları anlaşıldı.

Müslüman Libya'daki hür doğmuş kardeşlerim! Sizin onurlu devrimleriniz hakkında yardım, öğüt ve destek olması için bazı hassas noktalardan bahsetmek istiyorum; Müslümanlar kardeştir, birbirlerini baskı altına almazlar veya birbirlerini terk etmezler. Bizler bu İslam Ümmetinin bir parçasıyız. Acısını hisseder, kutsallarını savunmalarına yardım ederiz. İslam ve Müslümanlara yardım da ve savunmalarında, zafere ulaşmalarında, onların salah ve istikametlerine destek olmak için Libya'daki her hür doğmuş ve şerefli kişinin ellerinin üstüne ellerimizi koyarız.

1) İlk husus şudur ki sizin şu anda müşrik zalimlerle yapmakta olduğunuz savaş, dün bizim yaptığımız ve bu gün de devam eden savaşın aynısıdır. Uzun yıllardan beri sizin Mücahid kardeşleriniz bu müşrik zalimlerle devamlı savaştı ve Müslümanları bu ateş ve demirle saldıran modern Haçlı seferlerine karşı savundu.

Hesaplarımıza göre bu mücadelemizin sonuçlarından biri Amerika ve müttefiklerinin kafir liderlerinin yenilgisi ve Müslüman inkılâbı karşısında devrilmeye başlayan kuklalarından desteklerini çekmeleridir.

Bu mücadelemizin sonuçlarından bir diğeri, yetersiz olmasına karşın Müslümanların ve İslam'ın çıkarlarına uygun ülke içi ve uluslararası arenada bir dizi tavizler verilmeye başlanmış olmasıdır.

Size söz veriyoruz ki sizin yanınızda olacağız, Allah'ın izniyle. Ne vazgeçeceğiz, ne de sizi terk edeceğiz. Haçlı işgalcileri ve onların müşrik ve zalim Arap kölelerini topraklarımızdan kovup, kendileriyle hakların korunduğu, şerefin iade edildiği, amaçlanan hürriyet ve adaletin temin edildiği, insanları yaratılmışlara itaat ve ibadetten yaratan Rabbe itaat ve ibadete, bu hayatın sınırlılığından, bu hayatın ve sonraki hayatın genişliğine çeviren İslam'ın rehber kanunlarına uygun temel esasları kurarak tam serbestiyeti kazanıncaya kadar savaşımıza devam edeceğiz.

2) İkinci husus şudur ki NATO ile birlikte Amerika bütün bu problemlerin kaynağıdır. Onlardan nasıl bir iyilik veya yardım umabiliriz? Zalim Kaddafi ile onun itaat etmesi, silahlarını teslim etmesi ve Libya petrolü ve Libya halkının diğer kaynaklarını ödül olarak onlara vermesine yol açan ve karşılığında iktidarda kalması için Kaddafi tam olarak destekleyen ve Kaddafi'nin Libya'nın Müslüman halkına karşı işlediği suçları görmezden gelen bir anlaşmayı yapanlar onlar değil midir?

Onlar düşmanlarımızdır, bu sebeple ziyadesiyle dikkatli olun kardeşlerim! Amerika ve müttefiklerinin şüphe çekici hareketlerine karşı dikkatli olunuz. Libya'nın Müslümanları kendilerini hazırlasınlar ve şimdiden hazır bulunsunlar. Doğru yöndeki ilk adım şudur ki Amerikanın içinde olduğu hiçbir şeye itimat etmemelisiniz. Müslümanlar Rablerine güvensinler ve beraberlerindeki izzetli adamlara dayansınlar. Kuvveti kendilerinin pak ve nurlu gençlerinde arasınlar ve o zaman Allah'ın izniyle, O'nun inayeti onların tarafında olacaktır.

3) Üçüncü husus şudur ki bu zalim müşrik Arap idarecileri birlikte ittifak halindedirler ve Müslüman halkların bu ayaklanmalarını bastırmak için birbirlerine yardım etmeye söz vermişlerdir. Mesela, Cezayir'in müşrik lideri ayaklanmaya yardımı olabilecek ikmallere veya toplu desteğe engel olmak için Libya sınırını kapatırken paralı askerleri kendi uçaklarıyla nakletmektedir, müşrik Suudi idareciler kardeş suçlularına güvenli sığınak temin ederken devrimleri bastırmak için Amerika ile gizli komplolar peşinde koşmaktadır. Müşrik Fas idarecisinin Libya halkını öldürmek için tutulan paralı asker alma bürolarına ev sahipliği yapmakta olduğunu da duymaktayız.

Bunlar gün ışığına çıkmış olanlardır, saklı kalanlar esasında bundan çok daha kötüdür.

Eğer durum buysa, Arap Siyonistleri birbirlerinin yardımcıları, destekçileri ve müttefiki ise, ben de bütün Müslüman kardeşlerimi, özellikle Tunus, Mısır ve Cezayir'dekileri, gelebildikleri bütün yollarla Libya'daki kardeşlerine yardım ve savunma için gelmeye çağırıyorum. Müslümanlar birbirlerinin destekçisi, yardımcısı ve müttefikidir, Rahman ve Rahim olan Allah hakkı söylüyor:

"....eğer dine ait bir hususta sizden yardım isterlerse, aranızda anlaşma bulunan bir kavme karşı olmamak şartıyla, onlara yardım etmeniz farzdır. Allah yaptıklarınızı görür. Hakkı inkar edenler birbirlerine yardım ederler. Siz birbirinize yardım etmezseniz, yeryüzünde fitne ve fesat yayılacaktır."

(Kur'an-Kerim, Sure 8. "Enfal", Ayet 72-73)

4) Dördüncü husus şudur ki, diğer Arap halkları gibi, Libya halkı da İslam'a sımsıkı sarılmalıdır. Bu olaylar ispat etmiştir ki bu pak ve nurlu gençlik bu devrimlerin temelidir ve onların direnç ve maneviyat kaynağı İslam'dır. Haçlıların bizi kaynaklarımızdan ayırma umutlarını yıkan bu dördüncüsüdür. Kafir Batı bu gerçeği çok iyi anlıyor ve bu sebeple harekete geçirebildiği bütün imkanlarıyla, kendilerine daha az düşmanlık gösterecek, taviz vermeye daha yatkın, Yahudi ve Haçlıların taleplerine daha duyarlı, ülkelerimizin doğrudan veya dolaylı işgalinin devamını garantileyecek alternatif müşrik idareciler sunarak bu ayaklanmaları kendi temel dinamiklerinden uzaklaştırmanın yollarını araştırmaktadır.

Bu yüzden, Libya'daki Müslüman kardeşlerime İslam dinine sımsıkı bağlı, çatışma meydanlarında fedakârlığa hazır oluşları sınanmış liderleri desteklemeye ve onların etrafında toplanmaya, azmi kendi inançlarında aramaya, devrim hırsızlarına, idevrimi kendi dinamiklerinden uzaklaştırma ve devrimi yönlendirme girişimlerine karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.

Libyalı Hür doğmuş kardeşlerim! Tüm güçleriyle bir savaş vardır ve kurtuluş saati gelmiştir. Libya'da hürriyet ve şahadet rüzgârları esmeye başlamıştır. Mücahid Şeyh Ömer Muhtar kurtuluş için ilk savaşı yaptı, şimdi onun evlatları-torunları için Cihad yürüyüşünü tamamlama ve ikinci kurtuluş savaşını yapma, Siyonist ve Haçlıların bizi köleleştirmek, kaynaklarımızı talan etmek ve inancımızla savaşmaları için başımıza doladıkları bozuk ve bozguncu idarecilerden kurtulma zamanı geldi. Ömer Muhtar şanlı sözünün başında şöyle demişti "Asla teslim olmayacağız! Ya muzaffer olacağız veya bu dava yolunda can vereceğiz!"

Siz ya Libya'yı yaratılmışlara itaat ve ibadet etmekten yaratılışın Rabbine itaat ve ibadete, bu hayatın sınırlılığından hem bu hayatın hem de sonraki hayatın genişliğine kurtaracaksınız veya bütün başarıların en büyüğü olan Allah yolunda şahadeti kazanacaksınız.

Müslüman kardeşlerim, Allah'a güvenin! Cihad'ı ve ilahi savaşı sürdürün! Kendi aranızda birleşin, bu zalim müşrik lideri ve onun şeytani takımını kuşatma altına almak, Libya'yı onun hıyanet, baskı ve zulmünden temizlemek için ileri yürüyün. Müslümanlar destek ve dualarıyla sizinledir. Mücahid kardeşleriniz sizinle aynı siperde, ortak düşmanla çarpışmaktadır. Sizi asla bırakmayacaklar, terk etmeyecekler, Allah'ın izniyle. Rahman ve Rahim olan Allah hakkı söylüyor:

"Allah'tan korkan ve Allah'ın kendilerine nimet verdiği iki adam şöyle dedi: "Onların üzerlerine kapıdan girin. Oradan girerseniz muhakkak galip gelirsiniz. Eğer layıkıyla inanıyorsanız yalnız Allah'a dayanın".

(Kur'an-Kerim, Sure 5. "Maide", Ayet 23)


Ve son sözümüz şudur ki, bütün hamdler âlemlerin Rabbi olan Allah'a dır.

Şeyh Ebu Musa Abdül Vedüd (Allah onu muhafaza etsin)

Videoyu izlemek için tıklayınız.

 

Kavkas Center, The Unjust Media