Kızıl Haç Komitesi  Guantanamo  Mahkumları Hakkında Açıklama Yaptı

Kızıl Haç Komitesi Guantanamo Mahkumları Hakkında Açıklama Yaptı

Kızıl Haç Komitesi: Guantanamo mahkumlarında "erken yaşlanma" belirtileri var.

Üst düzey bir ICRC yetkilisi, Küba'daki Guantanamo Körfezi'nde yıllarca tutulan tutukluların "erken yaşlanma" belirtileri gösterdiğini söyledi.

Reuters haber ajansının aktardığı göre, Uluslararası Kızılhaç Komitesi başkanı Patrick Hamilton şunları söyledi: Amerikan hükümetinden ve bu ülkenin Kongresinden mahkumların durumunu ele almak ve uygun ve sürdürülebilir bulmak için birlikte çalışmasını istiyoruz. Bu alandaki çözümler. Guantanamo mahkumlarının durumunu ele alacak eylemler bir öncelik olmalıdır.

Hamilton'ın bu açıklamaları, 20 yıllık bir aradan ve Mart ayında bu cezaevine yaptığı ziyaretten sonra yapıldı. Bu cezaevindeki mahkumları ziyaret ettiğinde "şok" olduğunu ve "erken yaşlanma" yaşadıklarını söyledi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin bu üst düzey yetkilisi, tutukluların fiziksel ve ruhsal durumlarına dikkat çekilmesi çağrısında bulundu ve bu kişilerin aileleriyle daha fazla iletişim halinde olmaları gerektiğini vurguladı.

Pentagon sözcüsü bu konuda şunları söyledi: ABD Savunma Bakanlığı şu anda bu raporu inceliyor.

Bu gözaltı merkezi, George W. Bush, 11 Eylül saldırılarından sonra yurtdışında tutuklanan zanlıları hapsetmek için yaratıldı. Birkaç ABD hükümeti onu kapatma sözü verdi, ancak kötü şöhretli hapishane, esas olarak yasal ve siyasi engeller nedeniyle açık kalıyor.

Kaynak: TEVHİDHABER