Kasım Süleymani: İsrail İran'ı Vurabilir Ancak...

Kasım Süleymani: İsrail İran'ı Vurabilir Ancak...

İsrail Rejimi'nin kendisine yönelik saldırılardan sorumlu tuttuğu Kasım Süleymani, İsrail'e ilişkin yaptığı açıklamada "Tahran'ı vurabilirler ancak geri döndüklerinde inecek pist bulamazlar" ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail Rejimi, Suriye'deki İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı güçleri Golan Tepeleri'ndeki mevzilerine '20 roket atmakla' suçladı.

Siyonist Rejim'den yapılan açıklamada roket saldırısı emrini Devrim Muhafızları'nın özel kuvvetleri Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin verdiği iddia edildi.

İSRAİL'İN HEDEFİNDEKİ İSİM KASIM SÜLEYMANİ
İran Devrim Muhafızları'nın özel kuvvetleri Kudüs Gücü'nün komutanı olan Kasım Süleymani'nin Siyonist İsrail Rejimi'nin hedefinde yer alan bir isim olduğu biliniyor.

Süleymani'yi büyük bir tehdit olarak nitelendiren İsrail Rejimi'nin Süleymani'ye suikastta bulunulması için ABD ile anlaştığı da iddia edilmişti.

GÖLGE KOMUTAN OLARAK BİLİNİYOR
İran lideri Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Tümgeneral Kasım Süleymani, İran'ın yurtdışı operasyonlarındaki "gölge komutanı" olarak tanınıyor.

Yapmış olduğu açıklamalarda Siyonist İsrail Rejimi'ni hedef alan Süleymani, işgalci İsrail Rejimi'nin tümüyle ortadan kaldırılması gerektiğini her fırsatta belirtiyor.

"İNECEK PİST BULAMAZLAR"
Tümgeneral Kasım Süleymani'nin Siyonist İsrail Rejimi ile İran arasındaki gerilime dair yakın zamanda yapmış olduğu bir açıklama Siyonist medyada da büyük yankı uyandırmıştı. İsrail'i tehdit eden Süleymani, "İsrail uçakları Tahran'ı vurabilir ancak geri döndüklerinde inecek pist bulamazlar" ifadelerini kullanmıştı.

POMPEO, SÜLEYMANİ'YE MEKTUP YAZMIŞTI
ABD Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Mike Pompeo, CIA sorumluluğunu yürüttüğü dönemde Kasım Süleymani'ye ilişkin çarpıcı bir açıklama gerçekleştirmişti.

Pompeo, Ronald Reagan Başkanlık Vakfı ve Enstitüsünde düzenlenen bir savunma forumunda yaptığı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani'ye, "İran'ın Irak 'ta giderek artan tehditkar tutumu" konusundaki endişelerini ifade eden bir mektup gönderdiğini ancak İranlı komutanın mektubu okumadığını söylemişti.

Milli Gazete