Kasım: Netanyahu, meydan okumalarının ardından geri adım attı

Kasım: Netanyahu, meydan okumalarının ardından geri adım attı

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Siyonist çözüm kabinesini oluşturmak üzere atanan Netanyahu'nun, Lübnan ile İsrail arasında sınır çizmesine yönelik anlaşmayı boş meydan okumalarının ardından kabul ettiğini ifade etti.

Şeyh Naim Kasım, "Gaspçı Siyonist rejim, sayısız yenilgileri nedeniyle zalim ve despot bir hale büründü ve bugün görülen ki bu başarısızlıklar nedeniyle direniş ile hesabı var." diye belirtti.

Şeyh Naim Kasım, Lübnan ile Siyonist rejimi deniz arasında sınırların çizilmesine ilişkin anlaşma hakkında Bünyamin Netanyahu'nun el-Arabiya kanalına verdiği röportajdaki son açıklamalarına vurgu yaparak şöyle dedi: "Muhafazakarların lideri Netanyahu, sahte meydan okumalarının ardından deniz sınırlarının çizilmesine uzlaşmayı kabul ettiğini itiraf etti. ve bu diğerleri için ibretlik bir ders olmalı."

Netanyahu, ABD'nin arabuluculuğuyla imzalanan sınırı denizin çizilmesi anlaşmasıyla ilgili olarak söz görüşme anlaşmayı inkar edeceğinini söyledi. Oysa daha önce anlaşmayı iptal etmekle tehdit etmiş, bunun için Tel Aviv'in Hizbullah'a teslim olması anlamını kazanmıştı.

Daha önce Hizbullah yürütme konseyi başkan yardımcısı Şeyh Ali Damuş şöyle demişti: "Direniş bugün her birliğini daha güçlüdür. ." (Ajanslar)