Karabey-Balkar'da Operasyon

Karabey-Balkar'da Operasyon

Kabardey- Balkar mucahitlerin temsilcisinden alınan bilgilere göre, Kabardey-Balkar cumhuriyetinde son günlerde hareketli saatler yaşanıyor.

Dün akşam saatlerinde Komutan Sayfullah ve komutasındaki mücahidler başarılı operasyona imza attılar...

Kafkasya Mucahidlerin Yüksek Şeriat mahkemesinin başkanı olarak Kafkasya mucahidlerin Emiri Dokko Umarov tarafından bir kaç ay önce atanan Komutan Sayfullah (Anzor Astamirov) ve komutasındaki mucahidler son günlerde başarılı operasyonlara imza atmaya başladılar. Dün akşam saatlerinde Nalçik şehrinde Komutan Sayfullah ve beraberindeki mücahidler işbirlikçi "OMON" birliklerin bulunduğu "UAZ" tipi askeri jeepe saldırı düzenlediler. İşbirlikçilerin verdiği bilgilere göre, ölen veya yaralan yok. Sebebi ise aracın zırhlı olması. Öteyandan 12 ocak 2008 tarihinde Komutan Sayfullah'ın komutasında Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Başkanı Anatoli Kyarov başarılı operasyon sonrası öldürülmüştü. Sayfullah son günlerde Kabardey-Balkar'da en çok konuşulan isim olarak öne çıkmış durumda.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Başkanı Anatoli Kyarov'un yerine Emniyet Müdürlüğü Cinayet Soruşturma Dairesi Başkanı Z. N. Krımukov atandı.

Kabardey-Balkar İçişleri Bakanı Yuri Tomçak'ın atama kararnamesini yayımlamasının ardından Krımukov yeni görevine başlarken, Cinayet Soruşturma Dairesi Başkanlığı'na da Z. İ. Şukayev getirildi. Artık sırası onlara geldi. Komutan Sayfullah emin adımlarla Kabardey-Balkar'da mücadeleye devam ediyor

Çeçen Online