Kafkasya'dan Erdoğan'a Ödül

Kafkasya'dan Erdoğan'a Ödül

Kafkasya Müslümanları İdaresi, Erdoğan’a “Türklüğe hizmet” ödülü verecek



Merkezi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Kafkasya Müslümanları İdaresi (KMİ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Türklüğe hizmet ödülü verecek.

KMİ'den yapılan açıklamada Erdoğan'a ödülün Türklüğe hizmet ve Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesindeki başarılı çalışmalarından dolayı verileceği bildirildi.
KMİ Başkanı Azeri asıllı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade'nin, ödülü Türkiye'ye yapacağı ziyareti sırasında takdim edeceği ifade edildi. Paşazade'nin Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun daveti üzerine 25 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi. Paşazade'nin Türkiye ziyareti çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanları Mustafa Said Yazıcıoğlu ve Mehmet Aydın ile görüşeceği ifade edildi. Hacı Allahşükür Paşazade 1980 yılından bu yana Kafkasya Müslümanları İdaresi Başkanlığı görevini yapıyor. Şeyhülislam olan Paşazade, 1992 yılında Azerbaycan, Dağıstan, Kabadin-Balkarya, Gürcistan, İnguşetya, Çeçenistan, Karaçay-Çerkez, Adigey dini liderleri tarafından Kafkas Halklarının Âli Dini Şûrası'nın başkanı seçildi. Paşazade, o tarihten bu yana görevine devam ediyor.

vakit