Kafkasya'da bahar operasyonları başladı

Kafkasya'da bahar operasyonları başladı

1999'dan bu yana savaşın aralıksız devam ettiği Kafkasya'da, baharın gelmesiyle birlikte, hareketlilik yeniden arttı.

1999'dan bu yana savaşın aralıksız devam ettiği Kafkasya'da, baharın gelmesiyle birlikte, Kafkasya Emirliğine bağlı savaşçılarla, yerel hükümet ve Rus askerleri arasındaki çatışmalar yeniden kızıştı.

Bölgeden aldığımız bilgilere göre, Vedeno bölgesinde direnişçilere bağlı bir birimin gerçekleştirdiği operasyonun ardından çıkan çatışma iki gün boyunca devam etti. Resmi açıklamalara göre, çatışmalarda, Rusya yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'a doğrudan bağlı olan özel birliğe mensup 3 asker ölürken, 2 asker de ağır şekilde yaralandı. Rus basını, olaydan sonra bölgedeki Rus Ordusu kaynaklarında dayandırdığı haberlere göre, bölgede Rus askerleri ile Kadirov'a bağlı birlikler tarafından ortak bir operasyon yürütülüyordu. Direnişçilerin kurduğu pusu sonucu çatışma çıkarken, 1 direnişçinin de şehid olduğu gelen bilgiler arasında.

Askeri helikopterlerin ve mekanize tugaylarında iştirak çatışmalarda, ölü sayısı açıklanandan çok daha fazla olduğu Kafkasya Emirliği'ne yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler arasında.