Kafkasya Direnişinin, hedefi !

Kafkasya Direnişinin, hedefi !

Kafkasya'daki direnişçilerin Rusya'ya ait ekonomik hedefleri vurmak için hazırlık yaptığı bildirildi.

Kafkasya İslam Emiri Dokko Umarov'un kardeşi, Vaha Umarov Kafkasya'daki direnişçilerin Rusya'ya ait ekonomik hedefleri vurma hazırlığı içerisinde olduğunu söyledi.

Kardeş Umarov, Dokko Umarov'un Ağustos ayında Sayano-Suşenskaya'daki elektrik santraline düzenlenen saldırıdan sonra yaptığı "Bundan sonra Rusya'ya karşı ekonomi savaşı vereceğiz" sözlerini hatırlattı.

Reuters'e konuşan Umarov, "Kafkasya'daki direnişçiler, silah satın almıyor. Direnişçilere her şey Çeçenistan'ın içerisinden geliyor" dedi.

Çeçenistan'daki direnişçilerin sayısını 3 bin olduğunu belirten Umarov, Kafkasya'nın tamamında ise 5 bin direnişçi olduğunu kaydetti. Umarov, Emir Dokko'nun da Çeçenistan dağlarında olduğunu kaydetti.

Umarov ayrıca Kafkasya'daki direnişin el Kaide ile ilişkisi olduğu iddialarını yalanladı.

Türkiye'deki çeçen mültecilere yardımcı olduğunu söyleyen Umarov, Kafkasya'dan çağırılmadığı sürece Türkiye'de kalmak istediğini belirtti.

Kafkasya direnişi, Moskova-Saint Petersburg seferini yapan trene Kasım ayında düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Bu saldırıda en az 30 Rus ölmüştü.

Kafkasya direnişi ayrıca Sayano-Suşenskaya'daki Rusya'nın en büyük hidroelektrik santraline düzenlenen saldırının sorumluluğunu da üstlenmişti. Bu patlamada da en az 90 Rus öldürülmüştü.

isra haber