Kafkasya Direnişinden Rus Polisine Darbe

Kafkasya Direnişinden Rus Polisine Darbe

Kafkasya direnişi, imkanlarının sınırlı olmasına rağmen Rusya'ya nefes aldırmıyor

Kafkasya İslam Emirliği'ne bağlı direnişçiler, Çeçenistan ve İnguşya'daki Rus polislerini hedef alan saldırılar düzenledi.

Rus kaynaklarının bildirdiğine göre bir Çeçen direnişçi, üzerindeki bombaları patlatarak şehadet eylemi düzenledi. Kaynaklara göre saldırıyı düzenleyen direnişçi, olay sırasında şehid oldu. Saldırıda 4 tanesi polis olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı.

Rus yanlısı İçişleri Bakanı Ruslan Alkhanov, dün akşam yaptığı açıklamada saldırının Grozni'de gerçekleştirildiğini söyledi. İkinci saldırı ise İnguşya'daki bir emniyet merkezinde meydana geldi.

Bilindiği üzere aralarında Çeçenistan, İnguşya ve Dağıstan'ın yer aldığı Kafkasya ülkeleri, özellikle de 2009 yaz aylarından sonra Rus işgalcilere karşı şiddetli bir direniş göstermektedir.

Kafkasya İslam Emiri Dokko Umorav, daha önceden yaptığı bir açıklamasında Rus ordusuna ve Rus yanlısı iktidara karşı zafer operasyonlarının başlayacağını ilan etmişti.

Kafkasya'daki direnişçiler, Rus askerlerini ve Rus yanlısı Ramazan Kadirov liderliğindeki Çeçenistan hükümetine bağlı güçleri hedef almaktadır.

Pazartesi günü Kudüs Tv'de canlı olarak yayınlanan Söz Meydanı programına katılan Kafkasya İslam Emiri Dokko Umorav'un kardeşi Vaha Umorav, Kafkasya'daki direnişin devam ettiğini söylemiş, sadece Çeçenistan'da 3 bin direnişçinin olduğunu belirtmişti.

isra haber