Kafkas Hacıları Noel Mağduru

Kafkas Hacıları Noel Mağduru

Çeçenistan, İndiguş ve Dağıstanlı hacı kafileleri, Rusya Federasyonu'nun Sochi limanında noel tatili nedeniyle personelin büyük bölümü izinli olduğu ve bu nedenle de işlemler yavaşladığı için

Çeçenistan, İndiguş ve Dağıstanlı hacı kafileleri, Rusya Federasyonu'nun Sochi limanında noel tatili nedeniyle personelin büyük bölümü izinli olduğu ve bu nedenle de işlemler yavaşladığı için, Trabzon Limanı'nda mahsur kaldı.

Bu ülkelerden yaklaşık 2 bin hacı, 1 ay önce ülkelerinden deniz yolu ile Trabzon'a geldikten sonra karayolu ile kutsal topraklara giderek hac görevini yerine getirdi.

Aynı güzergahtan otobüsleriyle kafileler halinde Trabzon’a dönen hacılar, burada hiç beklemedikleri sürprizle karşılaştı. Noel tatili nedeniyle personelin büyük bölümünün izinli olduğu Rusya Federasyonu'nun Sochi limanında bu nedenle gemi seferleri aksayınca hacılar Trabzon Limanı'nda konaklamak zorunda kaldı.

Otobüslerle gelen Çeçenistan, İndiguş ve Dağıstanlı hacılardan yaklaşık 400'ü dün gece Sochi’den gelen bir gemi ile Trabzon'dan ayrılırken, yaklaşık 250 hacı halen limanda otobüslerinde konaklıyor. Kadın ve erkek hacılar ayrı otobüslerde perişan halde gelecek gemiyi beklerken, Trabzon Liman İşletmesi yetkilileri de yemek ve diğer ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı oldu. Hacılar için bir prefabrik tuvalet ve mescit tahsis eden yetkililer, işletme yemekhanesinde hazırlanan yiyeceklerle de hacıların yiyecek ihtiyacını karşılıyor.

Liman işletmesi yetkilileri ise, Trabzon ve Sochi arasında 4 gemi çalıştığını hatırlatarak, “Sochi’de işler yapılamıyor. Bu nedenle hangi geminin ne zaman geleceği konusunda bilgimiz yok. Biz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz'' dedi.

milliyet