Kadirov Tekfircilere Sahip Çıktı

Kadirov Tekfircilere Sahip Çıktı

DEAŞ operasyonu çerçevesinde Türkiye'de ele geçirilen 3 Çeçen'in iadesi için Kadirov'dan Erdoğan'a "geri verin" çağrısı yapıldı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumuriyeti'nin lideri Ramzan Kadirov, bölgelerinde faaliyet gösteren 3 Çeçen savaşçının Türkiye'de gözaltına alındığını belirtti. Kadirov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek gözaltına alınan 3 Çeçen savaşçının iade edilmesini istedi.

Sputnik'te yer alan habere göre Kadirov, 3. kez Çeçenistan lideri oldu Kadirov, "İsimleri Rusya ve tüm dünyada iyi bilinen Mahran Saidov, Aslanbek Vadalov ve Tarhan Gaziyev'in Türkiye'de gözaltına alındığını söyledi. Çeçen lider "Onlar, Çeçenistan'da faaliyet gösteren terörist elebaşları. Her birinin çok sayıda saldırı, asker, polis ve sivil cinayeti organize edip hayata geçirdiğine dair güvenilir bilgi var. Tüm bu cinayetleri aşırı bir zulümle yaptılar" ifadelerini kullandı. Vadalov'un 10 polis ve 3 sivili öldürerek çok sayıda evi yaktığını anlatan Kadirov, "Gaziyev, Bugaroy köyünde 82 yaşındaki Humid Vismatov'u öldürdü. Arbi Barayev'le birlikte Rusya Başbakan Yardımcısı Valentin Vlasov'u kaçırdı. Guhoy'da 1 polis memurunu öldürdü, 4'ünü yaraladı. Alhazurovo köyünde 7 polis memurunu öldürdü" diye konuştu. Çeçen lider, 20'den fazla kişiyi öldüren Saidov'un ayrıca başka ağır suçlara karıştığını aktardı.

KADİROV'DAN ERDOĞAN'A

Bu kişilerin iadesi için Erdoğan'a seslenen Kadirov, "Bu haydutların iade konusunun olumlu çözülmesi için özellikle sizden rica ediyorum. Bu çözüm, teröristlerin mahkemeye çıkarılması ve kanunen öngörülen ceza almaları için büyük öneme sahip" dedi.

Türkiye genelinde düzenlenen IŞİD operasyonunda 81 zanlının gözaltına alındığı bildirilmişti. Aralarından 21'inin örgüt yöneticisi, 60'ının ise yabancı uyruklu olduğu belirtilmişti.