İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi eski Başkan Yardımcısı: Hükümetimiz Yalan Söylüyor!

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi eski Başkan Yardımcısı: Hükümetimiz Yalan Söylüyor!

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi eski Başkan Yardımcısı Eran Etzion, İsrail işgal hükümetinin güney ve kuzey cephelerindeki savaşı yönetme konusundaki başarısızlığını ifşa etti.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi eski başkan yardımcısı Eran Etzion, Cumartesi günü yaptığı açıklamada Binyamin Netanyahu hükümetinin "yalan söylediğini" iddia ederek "İsrail'in ne kuzeyde ne de güneyde hiçbir sorununa askeri çözüm bulunmadığını" söyledi.

Etzion, Kanal 13'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hükümetin savaştan beş ay sonra Gazze Şeridi'ndeki Hamas sorununu çözememiş olması tesadüf değil" diyerek, "güney savaşı için gerçekçi olmayan beklentiler yarattığını ve bunu kuzey cephesinde de yapmaya devam ettiğini" açıkladı.

Bunun "hükümetin başarısız yönetiminden" kaynaklandığını ve aynı zamanda ertesi gün hakkında konuşmayı reddetmesi ve Amerikalılarla işbirliği yapmamasıyla da ilgili olduğunu belirterek, "savaş bir yıl boyunca bu şekilde devam etse bile, en iyimser koşullarda bile hiçbir değişiklik olmayacak ve hükümet bunu biliyor" dedi.

Etzion, "Ne kuzeyde ne de güneyde kısa süreli savaşlar yoktur ve ne kuzeyde ne de güneyde sorunlarımıza salt askeri çözümler yoktur" dedi. Etzion, İsrail kamuoyunun bunun farkına varması ve beklentilerinden uyanması gerektiğini ve "hükümetin halka yalan söylemeyi bırakması gerektiğini" belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı