İsrail Medyası Ukrayna Konusunu İran Ve Nükler Anlaşmayla İlişkilendirdi

İsrail Medyası Ukrayna Konusunu İran Ve Nükler Anlaşmayla İlişkilendirdi

İsrail medyası: Ukrayna'daki savaş İran ile kötü bir nükleer anlaşmaya yol açabilir

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası nükleer anlaşmanın imzalanmasına yol açabileceğini bildirdi.

Bu akşam İsrail Hayom gazetesi, İsrailli siyasi yetkililerin "Rusya ile Ukrayna arasında bir Doğu Avrupa savaşının patlak vermesinin uluslararası toplumun İran'ın nükleer dosyasına ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden müzakerelere olan ilgisini azaltacağını" söylediklerini aktardı.

İsrail kaynakları, "ABD yönetiminin durumun gidişatını ve Ukrayna krizini takip etmesinin, Viyana müzakerelerinde İranlılara daha fazla taviz vermeye itebileceğini" belirtti Gazete, "Yaklaşık 33 Cumhuriyetçi ve Demokrat senatör, Başkan Biden'a İran'a yönelik sert çizginin devam etmesi, yaptırımların kaldırılmaması ve İran tarafına önemli tavizler verilmemesi çağrısında bulunan bir mesaj gönderdiğini belirtti.

"Maariv" gazetesinde siyasi meseleler yorumcusu Ben Caspit, İsrail işgalinin Ortadoğu'daki Rus politikasında olası bir değişiklik konusunda güvenlik tesis etme konusundaki endişelerinden ve Rus-Amerikan çatışmasının dramatik etkisinin büyük olacağından bahsetti. İran'ın bu konudan somut çıkarlar elde edeceğini belirtti.