İsrail medyası: İran İçin Strateji Daha Önemli

İsrail medyası: İran İçin Strateji Daha Önemli

İsrail medyası, Şam'daki konsolosluğunun hedef alınmasına İran'ın vereceği tepkiden bahsederken, aynı zamanda Tahran'ın tepkisinde sakin bir planlama stratejisi benimsediğini ve geleneksel tepki araçlarını kırma olasılığının bulunduğunu belirtiyor

İsrailli web sitesi "Ynet" bugün Cuma günü yaptığı açıklamada, "İsrail"in, Lübnan ve Suriye'deki Kudüs Gücü komutanının Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlenen suikasta yanıt olarak Tahran'ın "geleneksel araçları kırmayacağına" inandıklarını söyledi. , ancak şimdi "bunun hatalı bir değerlendirme olduğunu kabul ediyorlar."

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'ta gazeteci ve haber yorumcusu olan Nadav El, son yıllarda birçok İranlı subayın öldürülmesinin İran'ı aceleyle yanıt vermeye itmediğini hatırlattıktan sonra, "İran bu suikastlara yanıt vermekte acele etmiyor" dedi. Çünkü strateji İran için daha önemli” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'deki konsolosluğuna yapılan saldırıdan sonra İran'ın “İsrail” e yanıt vermesini engellemeye çalıştığını ve “bunu yapmayı başaracağından emin değil” diye ekledi.

Nadav El, İsrailli bir güvenlik yetkilisinin şu sözlerini aktardı: "Bugün Gazze'deki duruma daha az odaklanmalıyız. Esas olarak İran için düşünüyor ve hazırlanıyoruz."

İsrailli Kan kanalının askeri ilişkiler yorumcusu Itay Blumenthal, "İran'ın misilleme yapması" olarak tanımladığı korku bağlamında, "İranlılar bugün bir saldırı düzenleyebilir. Doğrudan füzeler, insansız hava araçları ve kanatlı füzeler fırlatabilirler" dedi. Belki de hayır.” "Kim bilir nasıl ve ne zaman, İranlılar geleneksel araçları kırabilir de kırmayabilir de." sözlerini de ekledi.