İsrail işgali Batı Şeria ve Kudüs'te Düzinelerce Filistinliyi Tutukladı

İsrail işgali Batı Şeria ve Kudüs'te Düzinelerce Filistinliyi Tutukladı

İsrail işgal güçleri (IOF), Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde düzinelerce Filistinliyi tutukluyor.

İsrail işgal güçleri (IOF), Batı Şeria'nın farklı bölgelerinden 35 Filistinliyi tutukladı ve Kudüs'ü işgal etti.

Tutuklamalar, Ramallah vilayetinde bulunan Al-Amari kampında ve 14 Filistinlinin tutuklandığı Al-Bireh'de yoğunlaştı. Ariha vilayetinde, Kudüs vilayetinden 6, Cenin vilayetinden 3 kişinin yanı sıra IOF'un evlerine baskın düzenlemesi üzerine 10 kişi tutuklandı.

Bu sabah İsrail işgal makamları işgal altındaki Kudüs'te yaşayan aileleri Jabal Al-Mukabber ve Al-Isawiya köyündeki 4 evi zorla yıkmak istedi

Görgü tanıkları, "işgal belediyesinin iki kardeş Muhammed ve Basem Daoud Shkirat'ı Jabal Al-Mukabber'deki evlerini yıkmaya zorladığını" ve Ayesh Muhammad Obeid'i işgal altındaki Kudüs'teki Al-Isawiya'da yapım aşamasında olan iki evi yıkmaya zorladığını belirtti.

Daha sonra, işgal polisinin büyük güçleri, şehit Fadi Ebu Shkhaydam'ın evini yıkmak için Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Şuafat mülteci kampına baskın düzenledi.

Af Örgütü "İsrail"i apartheid ile suçladı

Uluslararası Af Örgütü sonunda, İsrail'in yayınlanmasına karşı savaştığı , beklenen 211 sayfalık bir raporu yayınladı. Af Örgütü, İsrail rejiminin Filistinlilere bir apartheid sistemini dayattığını belirtti.