İsrail Eilat Limanı Genel Müdürü: Liman Kârımız Kesintiye Uğradı!

İsrail Eilat Limanı Genel Müdürü: Liman Kârımız Kesintiye Uğradı!

Eilat Limanı Genel Müdürü, limanın uğradığı kayıpları belirtiyor ve bu kayıpları, gemilerin Umman Denizi ve Kızıldeniz üzerinden "İsrail"e ulaşmasını engellemeyi amaçlayan Yemen'den gelen tehditlere bağlıyor.

İsrail Eilat Limanı Genel Müdürü Gideon Golber, İsrail Kanal 13'e yer alan habere göre , Yemen'in İsrail'e bağlı gemilere yönelik tehdidinin "liman kârının %80 ila %85'ini kesintiye uğrattığını" doğruladı.

Bu bağlamda Kanal 13 , yayınladığı haberde , "Doğu'dan İsrail'e yapılan ithalat hacminin yaklaşık 350 milyar şekel yani yıllık 95 milyar dolar civarında tahmin edildiğini" bildirdi.

Kanal şunu ekledi: "Deniz ulaşım rotasının değiştirilmesi ithal ürünlerin fiyatlarını tahmini olarak %3 oranında artıracak ve bu da İsraillilerin üzerindeki mali yükü yaklaşık on buçuk milyar şekel yani yaklaşık 3 milyar dolar artıracaktır."

Liman müdürü ayrıca, "İsrail, Bab el-Mendeb'in ticaret gemilerinin Kızıldeniz üzerinden Eilat limanına veya Süveyş Kanalı üzerinden İsrail'e hareketine kapatılmasının, kargo gemilerinin Cebelitarık Boğazı'ndan Akdeniz'e Ümit Burnu'ndaki Afrika kıtasını aşmak zorunda kalacağından, kargo gemilerinin Doğu'dan İsrail'e seyahatini yaklaşık beş hafta uzatacağından korkuyor" dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Gazze'yi desteklemek için yeni bir kararın yürürlüğe girdiğini duyurdu

Yemen Silahlı Kuvvetleri milliyetlerine bakılmaksızın, işgalci İsrail ile ticaret yapan tüm gemilerin Gazze'ye gıda ve ilaç yardımı yapılana kadar hedef alınacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı