İsrail boykotu deldi

İsrail boykotu deldi

İki ülke arasında gerçekleşen resmi olmayan boykot restleşmesini delen İsrailli bir resmi kurum oldu.

İki ülke arasında gerçekleşen resmi olmayan boykot restleşmesini delen İsrailli bir resmi kurum oldu. İsrail Savunma Bakanlığı'nın geçen hafta gerçekleştirdiği otomobil alım ihalesini Türkiye'de üretim yapan Hyundai kazandı. Karara göre bakanlık Türkiye'den Hyundai Accent ve Hyundai i20 model otomobiller alacak.

IsraelNationalNews.com'un haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı üst üst rütbeli subayların otomobil ihtiyacını karşılamak üzere ihale açtı. Bu ihale geçen hafta sonuçlandı. İhale sonucunda bakanlık Türkiye'de üretilen Hyundai model otomobilleri seçti. İnternet sitesinin haberinde finansal kiralama yöntemiyle alınacak araç sayısına ilişkin bilgiye yer verilmese de ihale tutarının 22 ile 25 milyon dolar arasında değiştiği bilgisi haberde yer aldı.

"İSRAİL HÜKÜMETİ'NİN BOYKOT KARARI YOK"


İhale sonucuna göre İsrail ordusundaki görevli yarbaylar için, Türkiye'de üretilen Hyundai Accent model otomobil alacak. Albay rütbesindekiler için de, daha önce Hindistan'da üretilen ve son olarak üretimi yine Türkiye'ye kaydırılan Hyundai i20 modeller alınacak. İsrail Savunma Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada alımın bir İsrail şirketi aracılığıyla gerçekleştirileceği bildirildi.
"Otomobil modellerinin kalite ve fiyat parametrelerine göre" seçildiğinin altı çizilen açıklamada, ayrıca "İki ülke arasında yaşanan son olaylara rağmen İsrail hükümetinin Türkiye'den mal satın almasını engelleyen bir kararı bulunmamaktadır" denilerek resmi bir boykot kararı olmadığına vurgu yapılması da gözden kaçmadı.

Kaynak / Habertürk