İslami Cihad Lideri Ziyad Nahle Nasrallah İle Görüştü

İslami Cihad Lideri Ziyad Nahle Nasrallah İle Görüştü

Al-Nakhala, Seyyid Nasrallah ile Filistin davasındaki gelişmeleri tartışıyor ve İsrail'e karşı direnişi güçlendirmek için istişare ve koordinasyonu sürdürmeyi kabul ediyorlar.

“İslami Cihat” hareketinin Genel Sekreteri Ziyad el-Nakhala, Lübnan “Hizbullah” Genel Sekreteri Hassan Nasrallah ile bölgedeki durumu ve Filistin direnişinin karşı karşıya olduğu zorlukları görüştü.


İslami Cihad'ın Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre bu, el-Nakhala liderliğindeki hareketten bir delegasyonun Lübnan'da Nasrallah ile yaptığı toplantı sırasında geldi.


Hareket, yaptığı açıklamada, görüşmede "bölgedeki durum ve Filistin direnişinin karşı karşıya olduğu zorlukların ele alındığını" söyledi.


İslami cihad İki tarafın "(İsrail) düşmanı karşısında direnişi artırmak için aralarındaki istişare ve koordinasyonu sürdürme konusunda anlaştığını" da sözlerine ekledi.


İsrail ordusu birkaç ay boyunca Batı Şeria'da, Nablus ve Cenin şehirlerinde yoğunlaşarak, aranan kişileri takip etme bahanesiyle, genellikle iki taraf arasında çatışmalar ve karşılıklı ateş açılmasıyla birlikte operasyonlar yürütmeye devam etti.


2023'ün başından bu yana, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria'da çatışmalar tırmandı ve ayrı operasyonlarda (Perşembe günü itibarıyla) 88 Filistinlinin ölümü ve 14 İsraillinin öldürülmesiyle sonuçlandı.

Kaynak: TEVHİDHABER