İslami Cihad lideri Irak Ziyareti Hakkında Açıklamalarda Bulundu

İslami Cihad lideri Irak Ziyareti Hakkında Açıklamalarda Bulundu

İslami Cihad lideri, Irak ziyaretinin İsrail'e güçlü bir mesaj gönderdiğini söyledi

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Al-Nakhala, Hareketin Irak heyeti başkanı olarak yaptığı ziyaretin, Irak'ın Filistin'e verdiği destek konusunda İsrail düşmanına "güçlü bir mesaj" taşıdığını söyledi.

Al-Mayadeen TV kanalına açıklamalarda bulunan Nakhala, Bağdat ziyaretinin öneminin "[İsrail] düşmanının Mescid-i Aksa'ya saldırılarına bir yanıt olarak gelmesinden kaynaklandığını söyledi.

"Ziyaret, Irak'ın Filistin halkının ve Direnişinin yanında olduğunun açık bir mesajıdır. Ayrıca bölgede oldukça etkilidir ve Irak'ın Filistin'e verdiği destek konusunda İsrail'e güçlü bir mesaj taşımaktadır." dedi

Nakhala, Arapların konumundan gurur duyduğunu ifade ederek, "Arap sahnesi ve Direniş sahnesi ve bu büyük karşılıklı bağımlılık, Direniş'in artan gücünün ve düşmanın zulmünün birikmesinin bir sonucu olarak meydana geldi." dedi

Perşembe günü, eski Irak Başbakanı Adel Abdul-Mehdi, Nakhala ve beraberindeki heyeti Bağdat'ta kabul etti.

Abdul-Mehdi, Irak hükümeti ve halkının kahramanca Filistin mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve asıl rolünün Filistin'i ve işgal altındaki Arap topraklarının geri kalanını kurtarmak için arenaları birleştirmek, düşmanın Mescid-i Aksa'daki planlarına karşı koymak olduğunu söyledi.

Görüşmede Nakhala ve beraberindeki heyet, Filistin, bölgesel ve uluslararası arenadaki son gelişmeleri sundu.

Al-Nakhala, resmi bir davet aldıktan sonra Çarşamba akşamı Irak'ın başkentine geldi.

Hareket, ziyaretin üst düzey Iraklı yetkililer, parti liderleri ve şahsiyetlerle toplantıların yanı sıra sivil etkinlikleri içereceğini belirten bir bildiri yayınladı.

Kaynak: TEVHİDHABER