İşgalciler Birbirine Girdi! Savaş Durursa İstifa Ederim

İşgalciler Birbirine Girdi! Savaş Durursa İstifa Ederim

İşgalci İsrail'de anlaşmazlıklar su yüzüne çıkmaya başlıyor. Ben Gvir, Gazze'deki savaşın durması halinde hükümetten istifa etmekle tehdit ediyor

Azılı Siyonist İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir Çarşamba akşamı, beklenen insani ateşkesin sona ermesinin ardından Gazze Şeridi'ndeki savaş yeniden başlatılmazsa hükümetten istifa etmekle tehdit etti.

Bu sözler, İsrail ile Hamas arasındaki mahkum takası anlaşmasının yürürlüğe girmesinden saatler önce, sağcı İsrail Kanalı 14'e verdiği röportajda yaptığı açıklamalarda geldi.

İsrail’de yayın yapan Kanal 14 televizyonuna konuşan Ben-Gvir, muhtemel rehine takası anlaşmasını yorumladı.

Ben-Gvir, beklenen anlaşmaya ilişkin, "Bundan rahatsızım çünkü bize felaket getirebilecek bir anlaşmadan bahsediyorlar" ifadesini kullandı.

Hükümet içinde rehine takası konusunda fikir ayrılıkları bulunduğunu belirten İsrailli Bakan, "Rahatsızım çünkü bir kez daha bölündük, bir kez daha bize gerçekler söylenmedi ve bir kez daha kenara itiliyoruz” dedi.

Hamas ile 2011’de yapılan rehine takası anlaşmasını hatırlatan Ben-Gvir, "Gilad Şalit karşılığında Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar’ı serbest bıraktık ve bu sorunu kendi başımıza biz açtık. Söylentiler, İsrail’in, Şalit anlaşmasında olduğu gibi bir kez daha çok büyük bir hata yapacağı yönünde” diye konuştu.

İsrailli Bakan, muhtemel esir takası anlaşmasını, "Başta 80 kişiyi kapsayan bir anlaşmadan bahsettiler, önce bu rakamı 70’e düşürdüler, şimdi de 50 kişiye. Gıda ve yakıt girişine de izin vermeyeceklerini söylediler, şimdi de bunu da kabul ediyorlar” sözleriyle eleştirdi.