İşgalci İsrail Medyası: İsrail Ağır Bedeller Ödüyor

İşgalci İsrail Medyası: İsrail Ağır Bedeller Ödüyor

Pazartesi günü İsrail basın organları İsrail'in Hizbullah'la çatışması sonucunda ödediği kamu ve güvenlik maliyetlerini fahiş olarak nitelendirdi.


Askeri işler analisti Amir Bouhbout, İsrailli Walla web sitesine yaptığı açıklamada, bu bedellerin "ölen ya da yaralanan İsrail askerlerinin yanı sıra yaşam dokusunun bozulması, ekonomik zarar ve sivil, askeri ve güvenlik altyapısının tahrip edilmesiyle kendini gösterdiğini" söyledi.

Şu ana kadar zarar gören askeri altyapı arasında Meron'daki İsrail ordu üssü, Kuzey Komutanlığı karargahı, Galilee Tümeni ve "temas hattı" boyunca yer alan diğer yerlerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Askeri işler analisti Amir Bouhbout , İsrail "ordusunun" Gazze Şeridi'ne girdiği ve güneyde bir askeri operasyona hazırlandığı bir zamanda yoğun bir manevra da dahil olmak üzere olası sürprizlere ve senaryolara hazırlanmak için denizde, havada ve karada düzenli ve yedek kuvvetler konuşlandırması gerektiğinden, bu bedelin İsrail "ordusu" üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Daha önce İşgalciİsrail medya organları kuzey cephesinde son birkaç saatin zor geçtiğini, Hizbullah'ın Pazar günü İsrail'e 70'ten fazla roket attığını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı