İşgal Mahkemesi Filistinli Kadın Esire 70 Ay Hapis Cezası Verdi

İşgal Mahkemesi Filistinli Kadın Esire 70 Ay Hapis Cezası Verdi

İşgal rejimine ait Salim Askeri Kampı'ndaki işgal mahkemesi, dün (31 Mart Salı) herkesi şaşırtan bir karar vererek, 43 yaşındaki Filistinli kadın esir Muna Hüseyin Ga'dan'ı 70 ay hapis ve 30 bin şikel para cezasına mahkum etti.

İşgal rejimine ait Salim Askeri Kampı'ndaki işgal mahkemesi, dün (31 Mart Salı) herkesi şaşırtan bir karar vererek, 43 yaşındaki Filistinli kadın esir Muna Hüseyin Ga'dan'ı 70 ay hapis ve 30 bin şikel para cezasına mahkum etti. Karardan önce savcılık ile cezanın 36 ayı geçmemesi konusunda anlaşma yapıldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Ga'dan ailesi, Filistinli kadın esirin duruşmasının 25 kez ertelendikten sonra dün yapıldığını ve duruşmadan önce savcılıkla esirin avukatı Miraz Khuri arasında cezanın 36 ayı geçmemesi konusunda görüş birliği sağlandığını, buna rağmen mahkemenin verdiği 5 yıl 10 aylık hapis ve büyük para cezasının herkesi şaşırttığını söyledi.

Mahkemenin esir Muna Hüseyin Ga'dan'ı İslami Cihad Hareketi üyesi olmakla ve harekete ait kadın derneğini yönetmekle suçladığı ifade edildi.

Mahkemenin Filistinli esire beklentilerin çok üzerinde haksız bir ceza verdiğine dikkat çeken aile, bu şekilde ailenin ve kadın esirin kasıtlı olarak ağır bir şekilde cezalandırıldığını, verilen cezanın yöneltilen suçlamalarla uyumlu olmadığını söyledi.

Cenin'in güneyindeki Arabe beldesi sakinlerinden Muna Hüseyin Ga'dan, 13 Kasım 2012'de işgal güçlerince gözaltına alınmıştı